≫ 

Haos u Kini na granici dve provincije: Sumnja se da je nerede izazvala policija

Sukob je navodno izbio zbog policije tačnije svađe među policajcima dve provincije oko nadležnosti za proveru virusa korona

  • 0
Kinezi Foto; Twitter/badiucao

Kina je ovih dana, zbog korona virusa, najavila privremenu zabranu svim strancima da uđu u zemlju, čak iako imaju vize ili rezidencijalne dozvole. Nadležni su takođe ograničili strane, ali i domaće avio-kompanije na jedan let nedeljno, a takođe i broj putnika ne sme da prelazi 75 odsto kapaciteta aviona. Iako je Kina danas prijavila prvi lokalno prenet slučaj korona virusa u tri dana, skoro svi novi slučajevi zaraženih korona virusom stigli su iz inostranstva, prenosi BBC.

U četvrtak je u Kini prijavljeno 55 novih slučajeva korona virusa, a 54 je iz inostranstva.

Danas su i drugačije slike stigle iz Kine, tačnije sa granice provincija Hubei i Džiangši. Sukob je izbio zbog policije tačnije svađe među policajcima dve provincije  oko nadležnosti za proveru virusa korona.

Sve je eskaliralo u nerede zbog kojih je ceo most bio blokiran.

Kako se nezvanično pominje po društvenim mrežama, navodno policija provincije Džiangši nije želela da otvori granice za one koji dolaze iz Hubeija, provincije u kojoj je bilo žarište korona virusa.

Posle nekoliko nedelja karantina, izolacije i samoizolacije svi su na granici "pucanja".

Na snimcima se vidi protestant koji skače po policijskom vozilu, a kasnije se vidi jedno policijsko vozilo prevrnuto na krov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA