≫ 

I beskućnike "sklonili sa ulica": Vlasti im napravile posebno prihvatilište i to na parkingu

Tokom vikenda su vlasti u Las Vegasu morale da pronađu dodatan prostor za spavanje za obilnu gradsku populaciju beskućnika jer je preko noći zatvoreno njihovo utočište sa 500 kreveta nakon što je jedan od njih testiran pozitivno na korona virus

  • 1
Los Anđeles, beskućnici

Foto: Tanjug/AP

Los Anđeles, beskućnici

Foto: Tanjug/AP

Fotografije beskućnika koji spavaju na preuređenom parkingu u Las Vegasu izazvale su brojne kritike. Gradski zvaničnici ovo opisuju kao "vanrednu situaciju" i kažu da je najbolja opcija za beskućnike pošto je jedno sklonište bilo prisiljeno na zatvaranje usred krize sa korona virusom.

Tokom vikenda su vlasti u Las Vegasu morale da pronađu dodatan prostor za spavanje za obilnu gradsku populaciju beskućnika jer je preko noći zatvoreno njihovo utočište sa 500 kreveta nakon što je jedan od njih testiran pozitivno na korona virus.

Zvaničnici su pretvorili parkiralište u improvizovano sklonište, rekavši da su mesta za spavanje razdvojena u skladu sa smernicama o socijalnom distanciranju.

Los Anđeles, beskućnici

Foto: Tanjug/AP

Ipak, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije na kojima ljudi spavaju jedni do drugih, neki čak na dohvat ruke.

Parking se nalazi ispred Kešmen centra, koji uglavnom služi za hokejašle utakmice, a zvaničnici navode da on nije mogao a bude upotrebljen jer će služiti kada kapaciteti bolnica budu popunjeni, prenosi Gardijan.

- Trenutno u Las Vegasu postoji 150.000 hotelskih soba koje niko ne koristi. Kako bi bilo da ih privremeno smestite tamo? - bio je samo jedan od komentara na ove fotografije.

Ipak, neki od sadašnjih stanovnika parkinga ovo su dočekali raširenih ruku.

- Rasplakaću se. Ovo nam pomaže da budemo sigurni, da se osećamo bezbedno. Na drugim mestima se ne osećate bezbedno - rekao je Denis Lankford.

U SAD je, da podsetimo, zabeleženo preko 160.000 slučajeva korona virusa, a umrlo je više od 3.000 ljudi.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Policija pojačano kontroliše da li se poštuje zabrana kretanja posle 17 časova

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    31. mart 2020 | 11:34

    Ovo je prava demokratija...svako ima svoje parce od parkinga na otvorenom nebu, a pored njih se milioni vrte...hahah...ameriko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA