Srbi šokirani što Nemci ne nose maske: Gvozdena disciplina je ključ uspeha, jedno pravilo poštuju

Direktno iz Kelna dobili smo izveštaj kakva je situacija tamo i šta to Nemci rade da se zaštite od korone, a da ne nose zaštitnu opremu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nrw
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • MILOSC

    04. april 2020 | 08:43

    Tako je jedna je Srbija ali nigde nećemo stići ako se zavaravamo zbog tih stvari smo tu gde jesmo.Vidim da se ne možemo složiti ali i to je sasvim normalno treba uparivati mišljenja. Ako Vam nekade ne bude teško sednite u auto pa malo po Srbiji porazgovarajte sa običnim narodom pa neka Vam oni kažu kako je daj bože da je bolje...Do tad..Svakako sve najbolje i živeli.

  • Radovan

    04. april 2020 | 00:25

    @MILOSC Aha sada vise ni podaci sa interneta nisu vise toliko merodavni i kredibilni, i treba ih uzimati sa rezervom. A nisi li ti u vise navrata predocavao ljudima da su sve tvoje tvrdnje i navodi lako proverljivi na internetu za onog ko zna da ih pronadje? Sve mi je jasno, ti imas svoje ljude sa terena koji te tacno informisu o stanju u zemlji, i regionu, kao i o stanju u Africi. I na kraju nasuprot cinjenicama zakljucujes da su te zemlje ispred nas. Ja nigde nisam rekao da je stanje idealno, ima mnogo prostora za napredak, ali se suprotstavljam tvojim nicim potkrepljenim zakljuccima da smo gori od Afrike, jer nismo. Iskreno, nisam uveren da mi nesto mozes vise objasniti ciframa, jer sam do sada stekao utisak da se ti i cifre i ne slazete narocito. Nisam prijatelju, nego mislim svojom glavom, i mogu da dozvolim sebi da budem realan i objektivan, ali izgleda da ti to ne mozes, jer se tvoja sira slika sastoji u tome da pljujes i lazno optuzujes svoju zemlju da je najgora zemlja za zivot, sto nije. Moj ti je savet da prosiris svoje vidike, kao i izvore gde se informises, a i da zahtevas malo veci trud od sebe, a ne od drzave. Jer niti je ovo najbolja, niti najgora zemlja na svetu, ali je nasa i jedina, a na nama je da je ucinimo boljim, a ne gorim mestom za zivot.

  • Radovan

    03. april 2020 | 22:21

    @MILOSC Da li ti citas ono sto napisem ili vrtis istu pricu stalno ukrug? Mozes i 100 puta da ponovis da je 70% Afrike ispred nas, ali to opet nece postati istina, jer nije. Evo za J.Afriku koji ti navodis kao svetli primer sta pise u google faqs, jer ne vredi vise da te upucujem: "South Africa, despite its wealth, is ranked as the most unequal country in the world. About 42 percent of total wealth in Africa is held by 140,000 high net-worth individuals, defined as those with assets of at least $1 million. Even the richest of African cities are home to great numbers of people living in poverty". Upravo sve te zemlje koje navodis su zemlje sa mnogo vecom izrazenom nejednakoscu, mahom primitivno agrarne i eksplotacione, jer su bogate rudama i naftom, a vrlo malo industrijalizovane. Zato ti i nemas nista u kuci proizvedeno u npr. Gabonu. Bilo bi zanimljivo da mozes da vidis high earnere u tim zemljama. To su mahom belci koji rade u tim eksploatacionim bransama, vadjenju sirovina, a crnci rade za 40evra ko u Kongu. Crna Gora ima veci BDP, ali isto zemlja sa velikom nejednakoscu. Glavni prihod od turizma, proveri im BDP u oktobru posle korone. SMakedonija ima manji BDP od naseg, ali sto bi se ti zamarao time da proveris nesto pre nego napises. Ne odbacujes ti sve cinjenice, nego samo one koje ti smetaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA