Lista zemalja u kojima ima manje od 100 zaraženih korona virusom: Na njoj i tri evropske države

Reč je uglavnom o afričkim zemljama u koje korona virus tek polako pristiže

  • 3
koronavirus, epidemija, svet, planeta Pixabay.com

Broj zaraženih od korona virusa približava se milionu, a cifre skaču drastično za po više desetina hiljada svakog dana. Zvanično, ove zaraze ima u 203 države i teritorije, a na mapi sveta je samo nekoliko njih ostalo neoznačeno.

Iako brojka dramatično skače iz dana u dan, više desetina zemalja se i dalje "dobro drži" i zvanično imaju ispod 100 obolelih.

Reč je uglavnom o afričkim zemljama u koje korona virus tek polako pristiže, ali je s obzirom na tamošnje zdravstvene sisteme vrlo važno sve brojke uzeti sa rezervom. Na toj listi nalaze se i tri evropske države.

Na primer, u Ruandi i Keniji potvrđena su 82, odnosno 81 slučaj, a umrla je jedna osoba i to u Keniji. U Nigeru ih ima 74, Madagaskaru 57, Ugandi 44... Prema zvaničnim podacima slična situacije je i u Togu (36 obolelih), Zambiji (36), Džibutiju (33), Maliju (31), Etiopiji (29), Kongu (22).

Kada je reč o evropskim državama, radi se o tri male, Lihtenštajnu, Monaku i Vatikanu. U Lihtenštajnu zasad ima 72 obolelih, bez smrtnih slučajeva. U Monaku je umrla jedna osoba, a 55 je ukupno obolelo, a Vatikan nedeljama nakon što je potvrđen prvi slučaj ima sada ukupno šest.

Na dnu ove dugačke liste nalaze se i Trinidad i Tobago (90 obolelih, 5 umrlo), Gibraltar (81 obolelo). Paragvaj (77 obolelih, 3 umrlo), Bangladeš (56 obolelih, 6 umrlo), Gvatemala (46 obolelih, 1 umrlo), Barbados (45 obolelih), Uganda (44 obolelih), El Salvador (41 obolelo, 2 umrlo). U Gvineji je obolelo 30 osoba, na Sent Martinu 22, na Maldivima 19, Haitiju 16, Mongoliji 14, Namibiji 14, Beninu 13.

Po desetoro obolelih imaju Sirija, Grenada, Laos, Libija, Mozamik, Sejšeli i Surinam. Od ovih zemalja smrtnih slučajeva ima u Sriji, dve osobe su umrle.

Manje od deset obolelih ima u Gvineji Bisao, Angoli, Zimbabveu, Sent Kits i Nevisu, Sudanu, Čadu, Fidžiju, Mauritaniji, Nikaragvi, Nepalu, Butanu, Somaliji, Bocvani, Belizeu, Burundiju, Sijeri Leone, a Papua Nova Gvineja i Istočni Timor zasad imaju po jednog zaraženog.

Video: Vojska uredila bolnicu za 10 dana: Još 100 ležajeva za srednje i najteže obolele od korona virusa

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • virolog

    2. april 2020 | 09:52

    Haha Africle drzave, 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️da da vjerujem a ove najmanje Evropske, pa nemoze biti 10000 zarazenih kad i nemaju vise stanovnika.Nemoze se uporediti drzava sa 70-80 mio stanovnika sa drzavicom od par hiljada. Za njih je i tih par zarazenih previse

  • Milos

    2. april 2020 | 10:07

    Pa kad se ne testiraju...

  • Toliko o tome

    2. april 2020 | 10:22

    Slabi im UV zraci nesto.Jel bazdareno to sta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA