Korona virus preti da nas pobedi: Svet je 3. marta brojao 92.000 zaraženih, danas je više od milion

Dramatična situacija posebno je vidljiva na primeru SAD, koje su 3. marta imale svega 118 slučajeva virusa Covid-19. Trenutno ih je tamo preko 245.000 i brojka ne planira da se smiri

  • 22
Grafikon zarazenih korona virusom u svetu Ilustracija: Nikola Jovanović

Pre samo mesec dana, 3. marta, u svetu je bilo oko 92.000 slučajeva korona virusa. Od toga, nešto preko 80.000 bilo je u Kini, koja je epidemiju stavila pod kontrolu. Danas je 3. april i u svetu je zaraženo preko milion ljudi.

Iako se početkom marta činilo da je situacija iole pod kontrolom, brojke su se od tada "vinule u nebesa", pa su čak četiri države, SAD, Španija, Italija i Nemačka, prestigle Kinu po broju zaraženih, a neke i po broju preminulih.

Dramatična situacija posebno je vidljiva na primeru SAD, koje su 3. marta imale svega 118 slučajeva virusa Covid-19. Trenutno ih je tamo preko 245.000 i brojka ne planira da se smiri.

SAD su prijavile prvi smrtni slučaj 1. marta. Danas podaci pokazuju da je u toj zemlji umrlo više od 6.000 ljudi, a zvaničnici procenjuju da će krajnji rezultat biti mnogo gori, pa čak sa stotinama hiljada mrtvih.

I dalje nije jasno kada možemo da očekujemo vrhunac epidemije, a dok neke zemlje vide polako opadanje broja obolelik, kao Južna Koreja, neke se spremaju za drugi talas epidemije.

U Srbiji je danas zabeležen najgori dan kada je reč o podacima o zaraženima. Obolelo je još 305 osoba, pa se broj obolelih popeo na 1.476. U poslednja 24 sata umrlo je još osam osoba, pa je ukupan broj žrtava 39.

U svetu je umrlo više od 55.000 ljudi.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Njujorku mesta za leševe ima samo u hladnjačama na ulici

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. april 2020 | 16:37

    Nisam siguran da razumem?!? Na svetu zivi skoro 8 milijardi ljudi! Od Korona virusa zarazeno je 1 milion! Preminulo je 60.000 ljudi! Vidite li vi brojke koje bi trebalo da predstavljaju paniku!? Ja ne vidim. Svake godine od obicnog gripa, hiv-a, saobracajnih nezgoda, kancera itd itd umre na desetine puta vise ljudi!! Da je u svetu do sad zarazeno 10 miliona ljudi, umro milion, pa ajde da panicimo. Ovako, nema mesta panici. Samo oprez i pamet

  • Filip

    3. april 2020 | 17:07

    Sve dok se ne pronadje lek - vakcina, slaba vajda.

  • mihailovic

    3. april 2020 | 16:32

    Covecanstvo je idioti,utrkuju se u naoruzanju,otimaju tudje prirodne resurse, razvili nuklearno naoruzanje za masovno unistenje planete a nisu razvili osnovna preventivna sredstva da uniste svaki mikroskopske velicine virus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA