≫ 

Čuvena bolnica na Menhetnu moli za donacije, još pre 10 dana sestre navlačile kese da se zaštite

Svako može da izabere da li će njegov poklon biti - ručak za lekara ili sestru, večera za celo odeljenje, kutija rukavica ili respirator

  • 3
Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj Foto: Tanjug/AP

Jedna od najvećih i najrespektabilnijih bolnica u SAD, njujorški Maunt Sinai u kome se leči više od 1.100 obolelih od korona virusa, počela je da moli za donacije od 10 do 1.000 dolara, tako da svako može da izabere da li će njegov poklon biti - ručak za lekara ili sestru, večera za celo odeljenje, kutija rukavica ili respirator.

Uprava te čuvena bolnice locirane na Menhetnu na Medison aveniji, donatorima nudi da odaberu "poklon" - 1.000 dolara za kupovinu ventilatora, 500 dolara za testiranje antitela na koronavirus, 250 večera za odeljenje od 10 zaposlenih, 100 za pet zaštitnih odela, 50 dolara za tri kutije rukavica, 25 dolara za dva šitnika za lice i naočare, 20 dolara za jednu Uber vožnju medicinske sestre do kuće ili 10 dolara za ručak jednog zdravstvenog radnika.

Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj Foto: Tanjug/AP

Bolnica Maunt Sinai, osnovana 1852. godine, pre desetak dana postala je poznata po tome što su sestre, u nedostatku zaštine opreme, navlačila kese za smeće, a zbog teške situacije u kojoj su zdravstveni radnici uprava je pozvala sve da im pomognu da reše probleme, ali i da prikupe sredstva za testiranje lekova za borbu protiv COVID-19.

Maunt Sinai je, kako prenosi Njujork Post, od izbijanja korona virusa na prvoj liniji brobe protiv pandemije koja je samo u Njujorku od juče do danas odnela više od 660 života.

- Naši medicinari brinu o sve vecćem broju pacijenata, a naši istraživači razvijaju testove i traže vakcinu. Imamo stručnost i posvećenost da se izborimo sa ovim izazovom - navode u bolnici i podsećaju da je NJujork epicentar zaraze u SAD, a Maunt Sinai epicentar Njujorka.

Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj Foto: Tanjug/AP

Nova poljska bolnica, podignuta je u Central Parku da bi mogla da se oslanja upravo na Maunt Sinai, koja je u redovnim uslovima imala i 5.000 zaposlenih i volontera.

Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj Foto: Tanjug/AP

U Njujorku je do danas pozitivno 63,306 ljudi, a umrlo je 2.624 ljudi, nulti pacijent je evidentiran 1. marta. U državi NJuork broj zraženih prešao je 100.000 a u SAD 312.000.

Video: Tela poređana ispred bolnice, ubacuju u hladnjače: Jezivi snimci iz Njujorka

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persej

    5. april 2020 | 15:03

    Vas vojni budzet je 700 milijardi.

  • Aleksandar

    5. april 2020 | 14:52

    Pero, tako je! Kad imaju za bombe imaju i za to, ma kakva bre Donacija!

  • Pera

    5. april 2020 | 14:14

    Mesto bombe sto bacaju na bliski istok. Nek kupe aspiratore. Ljudski je. Ne samo bisnis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA