≫ 

Muževi dočekali žene sa cvećem, deca im trčala u zagrljaj, svi plakali: Medicinari se vratili kući

Snimak iz Kine koji govori koliko je bilo teško razdvajanje medicinara od porodica

  • 3
Kina doktori, put, Fujian medical team Foto: Profimedia/ Wei Peiquan/Xinhua News

Srceparajući video prikazuje uplakane kineske lekare koji se ponovo spajaju sa porodicama, nakon što su se gotovo dva meseca borili protiv korona virusa u Hubeju, prenosi Dejli mejl.

Ukupno 194 člana prvog medicinskog tima iz Fuđena vratila su se u rodni grad u jugoistočnoj Kini nakon što su bila poslata u bivši epicentar kako bi se pridružila kolegama u borbi protiv korona virusa.

Nakon što su završili 14-dnevni karantin prvi put su se susreli sa svojim porodicama u ponedeljak nakon što su iz svojih domova otišli 14. februara.

Muževi medicinskih radnica viđeni su kako drže cveće dok čekaju svoje voljene da se vrate kući. Deca su oduševljeno trčala prema roditeljima koji su briznuli u plač dok su ih grlili.

- Osećam se kao da je dan venčanja i vidim svoju mladu ponovo. Prethodnu noć nisam spavao, osećao sam se kao noć pred venčanje - rekao je Kian Ksiaohand, muž medicinske sestre.

Na još jednom emotivnom snimku vidi se susret kineskog doktora sa sinom posle 55 dana.

Doktoru je bilo zabranjeno da zagrli petogodišnjeg sina nakon što se vratio iz Vuhana, jer prvo mora da bude u izolaciji 14 dana.

Medicinski radnici iz svih krajeva zemlje napuštaju Hubej dok se Vuhan priprema da podigde drakonske mere blokade u sredu.

Video: Maske su pale: Kina dobila bitku protiv korona virusa

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    8. april 2020 | 08:03

    Tako se voli i cuva porodica. Brine me kakvi smo mi postali. Bezosecajni, sprdao se sa svime. Nista nam nije sveto

  • @ Kiki

    8. april 2020 | 07:53

    Jao istopio sam se. Oni su se vratili! A koliko njihovih kolega više neće da se vrati. Umrli su u borbi protiv kineske korone. Zašto im je to trebalo. Zašto da svi strepimo zbog njihovog zla?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA