Čuveni američki epidemiolog razbesneo Trampa: Predsednik mu poručio da je "vreme za otkaz"

Tramp se razbesneo zbog izjave epidemiologa Antonija Faučija koji je rekao da bi se više života moglo spasiti od korona virusa da se zemlja ranije zatvorila

  • 6
Dr Anthony Fauci Večito se ne slažu: Tramp i Fauči Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp javno je na Uskrs izrazio frustraciju zbog izjave glavnog stručnjaka za zarazne bolesti Antonija Faučija nakon što je taj epidemiolog rekao da bi se više života moglo spasiti od korona virusa da se zemlja ranije zatvorila.

Trump je zato retvitovao poruku "vreme je za otkaz - FireFauci", i odbacio kritike zbog sporog inicijalnog odgovora na pandemiju koja je do sada ubila više od 22.079 ljudi u Sjedinjenim Državama i zarazila 557.300 Amerikanaca, pernosi NJujork Tajms.

Predsednik Tramp često nije bio zadovoljan izjavama Faučija, ali je to juče pokazao najeksplicitije u porukama na Tvitteru koje je retvitovao za svojih 76.8 miliona pratilaca.

U toj poruci bivše kandidatkinje republikanca za kongres DeAne Lorein piše "Fauči sada govori da je Trump mogao da spasi više života da je ranije slušao medicinske stručnjake, a taj isti Fauči je 29. februara ljudima govorio da ne treba da brinu zbog koronavirusa".

Uz te poruke ona je napisala FireFauci.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan Dimitrijevic

    13. april 2020 | 09:48

    Vazno da se cela Amerika moli za premijera Engleske,po Donaldu,a sta je sa preko 22000 umrlih Amera,kao da je to normalno.

  • Goa

    13. april 2020 | 10:46

    Tramp gubi konce

  • Strašno

    13. april 2020 | 11:29

    Ovaj tramp umesto da sluša doktore on im deli otkaze i smene. Ne odustaje ni ovaj predsednik izgleda od zlatne milijarde, projekta čikica iz senke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA