Tužna statistika Italije: Korona virusom zaraženo 2.000 mališana, među njima 44 novorođenčeta

U Italiji je zaraženo oko 2.000 dece i maloletnika među kojima ima više od 40 tek rođenih beba

  • 1
Beba, noge, bebine noge Foto: Pixabay

Među zaraženim od korona virusa u Italiji je oko 2.000 dece i maloletnika, oko 60 ih je hospitalizovano, a među njima je čak 44 novorođencadi.

Predsednik italijanskog društva za pedijatriju, Alberto Villani je na redovnoj konferenciji za medije Civilne zaštite istakao da je, i u vreme epidemije koronavirusom, neophodno vakcinisati decu prema programu.

- Svaki proces vakcinacije se može i mora nastaviti. Rekao bih još više u ovom periodu. Svi oni koji moraju biti vakcinisani na jesen treba da se spreme i da to urade. Nikada, kao ove godine, neće biti tako važno da se deca vakcinišu - rekao je pedijatar Alberto Villani.

Podsetimo, Italija je jedna od zemalja koje su najteže pogođene korona virusom. Broje više od 156.000 obolelih, a preminulo je 19,899 osoba.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Medicinske sestre iz Bergama: Najveći poraz je kad umre neko na respiratoru o kome brineš nedeljama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dixi

    13. april 2020 | 12:39

    Nema ni jedan komentar od ovih nasih pljuvaca predsednika i doktora da ovo prokomentarisu kad kod nas nista ne valja kako im se dopada ova situacija ?Mozda bi im odgovarao ovaj scenario i ovakva zastita gradjana ili kao u SAD a uveliko se prica da je Tramp bio obavesten jos u septembru da ce se desiti novi virus .!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA