Policajci iz kuća izneli 800 mrtvih: Situacija u Ekvadoru dramatična, leševi leže po ulicama

U Ekvadoru je do danas registrovano 7.466 slučajeva korona virusa

  • 0
Ekvador, korona virus, koronavirus Foto: Printscreen

Policija u Ekvadoru, kojim već nedeljama hara korona virus, iz domova je iznela oko 800 tela preminulih građana. Ova akcija je usledila nakon što su bolnice ali i mrtvačnice pretrpane usled drastičnog povećanja broja žrtava ovog smrtonosnog virusa.

Koliko je situacija u Ekvadoru dramatična najbolje svedoče snimci na kojima se vidi kako tela preminulih leže na ulicama, prenosi Independent.

- Naši pripadnici su iz domova građana preuzeli oko 700 tela - saopštio je Horhe Vater, šef udruženih timova vojske i policije.

Vater je prethodno saopštio da su timovi preuzeli 771 telo iz domova i više od 600 tela iz bolnica, ali nije precizirao da li su u pitanju žrtve korona virusa.

U Ekvadoru je do danas registrovano 7.466 slučajeva korona virusa, dok je prema zvaničnim podacima preminulo samo 300 ljudi. Međutim, predsednik Ekvadora Lenjin Moreno smatra da je broj obolelih i preminulih mnogo veći. On je rekao da zbog ograničenog broja testova ne može sa sigurnošću da se utvrdi koliko je korona virus naneo štete ovoj državi.

- Zdravstveni radnici procenjuju da će broj žrtava premašiti 3.000 - rekao je pre nekoliko dana Vater.

Usled konstantnog porasta broja preminulih pogrebni sistem je već nedeljama u katastrofalnom stanju. S obzirom na to da ne mogu da postignu da izrade dovoljan broj kovčega, širom zemlje su krenuli porodicama preminulih da dele kartonske sanduke.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Kartonske kutije umesto mrtvačkih sanduka: Ekvador ne može da sahrani žrtve Kovida-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA