Srbi zarobljeni na kruzeru u luci Sidnej: Jedan oboleo od korona virusa

Među posadom kruzera "Rubi princes" i 22 Srba

  • 3

Na kruzeru "Rubi princes", usidrenom u luci u Sidnej, nalazi se više od hiljadu članova posade iz različitih zemalja, među kojima su i 22 državljana Srbije, potvrdio je danas Tanjugu ambasador Srbije u Australiji Miroljub Petrović.

Prema njegovim rečima, jedan od naših državljana pozitivan je na virus korona i nalazi se na lečenju u bolnici. Ambasador kaže da je njegovo stanje stabilno i da se oseća bolje, te da se očekuje da će uskoro biti pušten sa bolničkog lečenja.

Australijski organi i kompanija koja je vlasnik kruzera "Rubi princes" traže način za povratak posade sa broda, kaže Petrović i dodaje da ambasade čekaju njihove instrukcije kako bi pomogle svojim državljanima da se vrate kući.

- Specifična je situacija sa našim državljanima, jer oni nemaju australijske vize, ali se intezivno traži način kako da ovo pitanje rešimo - rekao je Petrovic.

On je podsetio da su se putnici sa tog kruzera iskrcali u Australiju još sredinom marta bez medicinske provere, zbog čega je, kaže Petrović, protiv rukovodstva te kompanije pokrenuta krivična istraga zbog puštanja turista koji su bili pozitivni na virus korona.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Poznati srpski turisički centar nikad prazniji: Snimak iz vazduha izaziva tugu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shampita

    13. april 2020 | 15:38

    Na kruzerima radi samo onaj ko mora. Ne radi se 12 sati u cugu nego se krece od 6 ujutru do ponoci. Radis 5 sati pa 3 odmaras...Najduza pauza je od ponoci do 6 ujutru kada, dok odes do kabine, istusiras se, zaspis, odma se i budis za novi radni dan. Koliko god zaposleni imaju finu klopu i pice na raspolaganju kad si hronicno umoran, ispijen i neispavan vise ti nije ni do jela. Nadam se da ce se svi oboleli uskoro oporaviti i vratiti svojim kucama.

  • Goran

    13. april 2020 | 16:13

    Na bahamima na nekoliko kruzera ima stotinak nase dece niko ih ne kontaktira

  • Milica

    13. april 2020 | 15:52

    I ja sam zarobljena vec mesec dana. Sedim u Nemackoj i cekam. Nisam neodgovorna i nisam se odmah zaputila kuci. Samo hocu da se sve ovo zavrsi i da odem kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA