• 0

Neobične mere širom sveta: Helikopterima jure izletnike, dižu prašinu da prekinu utakmicu

Primer verovatno najnebičnijeg rasterivanja sa ulica je Indija, koja je čak opremila policiju kacigama u obliku virusa

  • 0
Korona virus Indija policajac

Foto: Tanjug/AP

Borbi protiv korona virusa i dalje se ne vidi kraj, a za to vreme lokalne vlasti testiraju granice svojih zatvorenih stanovnika - od slanja helikoptera do prekidanja fudbalskih utakmica.

Veći deo svetske populacije je u karantinu, osim policajaca kojima su data veća ovlašćenja u nekim državama.

Primer verovatno najneobičnijeg rasterivanja sa ulica je Indija, koja je čak opremila policiju kacigama u obliku virusa.

 

Helikopter prekinuo utakmicu

Tunis, koji je već spreman da šalje policajce robote na ulice, pojačao je kontrolu. Tokom vikenda je poslat vojni helikopter da prekine omladinsku fudbalsku utakmicu koja je prekršila nacionalnu naredbu o blokadi.

Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje kako letelica lebdi dovoljno nisko da podigne ogromne oblake prašine i onemogući igranje.

 

 

 

Uskršnja patrola

Policajci širom sveta posebno su vodili računa o tome kako se ljudi ponašaju tokom lepog vremena. U Velikoj Britaniji je policija u zasedi čekala seoske izletnike tokom vikenda.

U Tasmaniji na primer je policija upozorila potencijalne izletnike da će helikopterom nadgledati čak i najudaljenije kampove.

 

 

 

Nema žurki

U Britaniji je međutim došlo i do apsurdnih primera, gde su policajci pretili da će gledati u kopini i u korpe potrošača kako bi utvrdili da li su namirnice bile neophodne.

Takođe, policija je u toj zemji upala jednom čoveku u stan nakon što je prijaveljeno da pravi "nered". Policija mu je upala bez maski, a onda utvrdili da je čovek sam.

Video: Ulicama juri auto korona i tera ljude da krenu kući

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok