≫ 

Bolsonaro oterao popularnog ministra zdravlja: Nisu se slagali oko epidemije korona virusa

Mandeta je tražio mere socijalne izolacije i zabrane kretanja i zbog toga osvojio simpatije javnosti

  • 0
Virus Outbreak Brazil Žair Bolsonaro, Andre Borges

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro otpustio je ministra zdravlja Luiza Mandetu posle višenedeljne svađe dva državnika oko epidemije korona virusa.

- Dobio sam poruku o otkazu od predsednika Bolsonara. Želeo bih da se zahvalim na pruženoj prilici koja mi je data, da vodim naš zdravstveni sistem i da planiram našu borbu protiv korona virusa. Ova epidemija predstavlja veliki izazov sa kojim se naš sistem zdravstva suočava - napisao je Mandeta na Tviteru.

Mandeta je tražio mere socijalne izolacije i zabrane kretanja i zbog toga osvojio simpatije javnosti, a Bolsonaro smatra da je koronavirus obična “propaganda”.

"Mrš kući!": Brazilskog predsednika izviždali na ulici, jer je korona virus nazvao "smešnim gripom"

Građani Brazila, očajni slabim odgovorima vlasti na epidemiju korona virusa, izviždali su na ulici predsednika Žaira Bolsonara.

Bolsonaro je iskoristio sunčan dan da zastane u jednom delu Brazilije kako bi svratio u pekaru da kupi krofne. Međutim, čim je iskoračio iz automobila susreo se sa gnevnim građanima koji su ga najstrašnije vređali i dobacivali mu sa prozora.

"Mrš kući!", urlali su stanovnici Brazilije kivni na svog predsednika što se usudio da korona virus nazove "smešnim gripom".

Brazilci besni na predsednika: Bolsonaro rekao za korona virus da je propaganda

Mnogi stanovnici Brazila ljuti su na svog predsednika Žaira Bolsonara, inače desničara, koji je danas epidemiju korona virusa nazvao "malom krizom". On je rekao da se više radi o "fantaziji" i da je u pitanju "propaganda masovnih medija", prenosi "Majami tudej".

Predsednik Brazila obrisao nos rukom, pa se posle sekund rukovao sa starijom ženom

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro našao se na udaru kritika nakon što je za manje od 48 sati namanje dva puta prekršio pravila socijalnog distanciranja u jeku pandemije korona virusa. Kamera je čak uhvatila i trenutak u kom se on rukuje sa jednom starijom ženom samo sekund nakon što je istom rukom obrisao nos.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Ovi snimci iz vazduha ulivaju strah u kosti: Dozovimo se pameti!

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA