≫ 

Putin ove godine neće ići u crkvu: Iz Kremlja otkrili plan za Vaskrs

Odlučeno i gde će zapaliti sveću

  • 6
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin ove godine neće prisustvovati uskršnjoj liturgiji u crkvi, već će posle otići u kapelu u okviru svoje rezidencije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Predsednik neće ići u crkvu i ostaće kod kuće. Kao što znate, on sada boravi i radi u rezidenciji Novo-Ogerjovo - rekao je Peskov za TAS S.

Kako je dodao, Putin će uveče otići u malu kapelu koja se nalazi na imanju ove rezidencije gde će zapaliti sveću.

Video: Patrijarh Kiril: Dok ne dobijete moj blagoslov ne dolazite u hramove

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. april 2020 | 14:46

    Ja samo znam da cu uskoro piti kafu☕ sa njim,on je veliki gospodin i patria

  • Radovan

    18. april 2020 | 15:44

    Hvala Bogu, pametan covek. Svidja mi se kako je u Rusiji i u ovoj situaciji, vidjeno jedinstvo volje i delovanja izmedju Crkve i drzave, sto kod nas, nazalost, nije bio slucaj. Uvek su nam Rusi za ugledanje, ali je sada to izostalo. Jedan deo Crkvenih velikodostojnika, je svojim neodgovornim istupima napravio podelu u narodu, nazalost. A jedan deo naroda, umislja da je Crkva progonjena, kada je jasno da je u pitanju epidemija. Dugorocno se ovime pravi steta i Crkvi i drzavi, jer da bi zemlja napredovala Crkva i drzava moraju biti u harmoniji. Ostaje sada da se vidi, da li ce Vladike, koje su pozivale narod u crkve, stati iza svojih reci, i oni takodje sluziti, u centralnim parohijama, gde dolazi najvise vernika, ne u nekim zabacenim manastirima sa par monaha, jer to ne bi bilo iskreno.

  • Vlad

    18. april 2020 | 16:05

    Vladika Fotije-AKSIOS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA