≫ 

Ko je mahniti ubica koji je Kanadu zavio u crno, kako je uhvaćen i kakva je reakcija vlasti?

Na društvenim mrežama korisnici komentarišu da napadač iz Nove Škotske ne odaje utisak masovnog ubice

  • 2

Nakon potrage koja je trajala 12 sati, kanadska policija ubila je naoružanog muškarca prerušenog u policajca koji je tokom pucnjave usmrtio najmanje 16 ljudi u pokrajini Nova Škotska, među kojima je i jedan policajac, objavili su kanadski mediji, prenosi Blic.

Među žrtvama je policajka Hajdi Stivenson, koja je provela 23 godine u službi i za sobom ostavila dvoje dece i supruga.

Gabriel Wortman Foto: Twitter/@RCMPNS

Muškarac, kojeg je policija Nove Škotske identifikovala kao Gabriela Vortmana (51), pronađen je kod jedne benzinske stanice u nedelju nakon poludnevne potrage, navedeno je Tviter nalogu policije Nove Škotske.

U jednom od tvitova u trenutku kada je potraga za napadačem još uvek bila u toku, navedeno je da je Vortman viđen u automobilu "koji liči na automobil RCMP-a (Kraljevske kanadske konjičke policije). Takođe, policija je tada upozorila stanovništvo ukoliko tablice na vozilu imaju oznaku 28B11, odmah obaveste policiju.

Policija Kanada pucnjava Automobil kojim se vozio ubica / Foto: Twitter/RCMP, Nova Scotia

Napadač je kasnije promenio automobil i prešao u srebrni "ševrolet".

U pucnjavi koja se dogodila potom, ubijeno je više od 10 ljudi, a među žrtvama je i jedan policijac, prenose mediji. Policija je potvrdila da je ubijeno više od deset osoba, navodeći da bi taj broj mogao biti veći. BBC navodi da je napadač pucao na policiju prerušen u policajca.

Muškarac je bio u begu od subote uveče nakon dojave o naoružanom muškarcu u selu Portapik u Novoj Škotskoj.

Vortman, po struci zubni tehničar, kako navode kanadski mediji, pronađen je na benzinskoj stanici 30 kilometara od Halifaksa, glavnog grada Nove Škotske.

Policija Nove Škotske kasnije je na Tviteru objavila da napadač nije zaposlen u RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija), iako je nosio policijsku uniformu.

Na društvenim mrežama korisnici komentarišu da napadač iz Nove Škotske ne odaje utisak masovnog ubice, te da se broj ubijenih kreće do čak 17 žrtava.

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je utom na dnevnoj konferenciji o korona virusu da je pucnjava "strašna situacija" i zahvalio se policiji, prenosi BBC.

Video: Jezivi manifest masovnog ubice iz Nemačke: Postoje baze u kojima slave đavola i ubijaju decu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA