≫ 

Polomljen pečat na vratima frižidera u kom se čuva virus: Zabrinjavajuće fotografije iz Vuhana

Fotografije su se pojavile na Tviteru prošlog meseca, pre nego što su izbrisane

  • 9
The Wuhan Institute of Virology Foto: Profimedia/Hector RETAMAL /AFP

Na uznemirujućim fotografijama koje su navodno nastale u laboratoriji u Vuhanu vidi se polomljen pečat (plomba) na vratima jedne od jedinica koje se koristi za držanje 1.500 sojeva virusa - uključujući korona virus šišmiša povezan sa globalnom pandemijom.

Fotografije, koje je prvo objavio državni medij Čajna dejli 2018. godine, ponovo su prošlog meseca objavljene na Tviteru, pre nego što su obrisane.

Na fotografijama pečat na jednom od frižidera u laboratoriji izgleda labavo, dok radnica laboratorije sa rukavicama i maskom na licu izvlači jednu od kutija sa uzorcima virusa.

U poslednje vreme pojavio se strah da je možda globalna pandemija možda počela nakon curenja iz jedne od laboratorija koje sadrže smrtnosni virus.

Ranije je tvrđeno kako je Institut za virusologiju u Vuhanu, odakle je, kako se sumnja, navodno potekao virus, izvodio eksperimente nad šišmišima iz pećine za koje se veruje da su izvor pandemije koronavirusa.

Mejl on Sandej prenosi da institut vrši istraživanje slepih miševa zarobljenih u pećini u Junanu, odakle se veruje da je genom Covid-19.

Pećina je udaljena oko 1.600 kilometara od Vuhana, kineskog grada koji je postao poznat kao epicentar izbijanja pandemije.

Naučnici kažu da je velika verovatnoća da je Covid-19 prvo došao od slepih miševa, ali prvo je prošao kroz posredničku životinju pre nego što je skočio na ljude.

The Wuhan Institute of Virology Foto: Profimedia/Hector RETAMAL / AFP

Laboratorija u Vuhanu ranije je odbacila navode da je koronavirus došao iz njihovog objekta, dok je kineska ambasada opisala spekulacije oko aktivnosti laboratorija kao "ishitrene i nesmotrene navode".

Veruje se da su šišmiši odgovorni za šest izbijanja korona virusa, uključujući i Covid-19 pandemiju, ali stručnjaci tvrde da se problemi javljaju samo kada ljudi dođu u kontakt sa samim stvorenjima.

Kineski naučnik Ši Zengli opisao je izbijanje u Vuhanu kao "poziv za buđenje" za svet, a naučnici širom sveta sada traže način da spreče novu pandemiju.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • O

    20. april 2020 | 11:46

    Ovo je smesno sad sve rade da svale krivicu na Kinu jer Amerika je pokazala da vise nije sila broj 1 u Svetu.Ekonomija uzdrmana,nafta na izmaku jer se pokazalo da svetu ne treba nesto preterano nafte.Gas svoj nemaju i nekim kolicinama.Sve i da je potekao iz Kine imali su svi preko mesec dana da se spreme za ovo,nisu jer nisu vise sila i svoju silu maskiraju teorijama,a ne zna se gde je prvi zarazeni bio i dal je uopste iz Kine.To su cinjenice a teorije,to ostaje na Zapadu,do skoro su se plasili Rusa i UFO-a,mora promene plocu sad je tu i Kina.

  • Nenad

    20. april 2020 | 14:10

    Gluposti! Virus ne zna za nacionalnost, stranačku pripadnost niti državne granice. Jednom kada krene, ne može se "birati" ko će biti zaražen. Samo ludak može da pusti neki virus namerno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA