Jedna poruka spečila hapšenje: Virus novo oružje kriminalaca u borbi protiv policije

Kriminalci kašlju policajcima u lice, a neki i na vratima stana ostavljaju poruke za organe reda.

  • 0
Hapšenje u Nemačkoj Printscreen

Tokom epidemije koronavirusa prestupnici su počeli da se služe raznim "taktikama i tehnikama" da bi izbegli ili pobegli policiji, a pljuvanje im je postalo ubojito oružje koje čuvarima reda i zakona zadaje veliki poblem.

Najmaštoviti primer upotrebe virusa Covid-19 stigao je upravo sa Floride, gde je mladić (28) da bi izbegao hapšenje na vrata stana zalepio obaveštenje "zaražen korona virusom".

Džošua Prajs, protiv koga je već bilo izdato više naloga za hapšenje je, da bi izbegao da ga policija uhapsi, na ulazna vrata stana nalepio je papir "Zaražen korona virusom od 8.4.2020."

- Postavljanje lažnog obaveštenja na vrata neće nas sprečiti da vas uhapsimo - napisala je šerifova kancelarija u postu na Facebooku najavljujući hapšenje Prajsa koji je između ostalog prekršio i uslovnu kaznu.

Policajci su prilikom hapšenja koristili zaštitnu opremu iako im je rečeno da "nema naznaka" da je osumnjičeni bio izložen virusu.

Kašlju im u lice

Kriminalci protiv policije koriste novo oružje - pljuvačku, kašljanje i kijanje u lice, što predstavlja ogroman problem za policiju. Problem je delimično rešen tako što je naglašeno da će se korišćenje i pretnja korona virusom smarati kao pretnja oružjem (biološkim) i da se neće tolerisati, odnosno zaprećeno je zatvorskim kaznama.

Prestupnici su uvek, nakon što bi se nakašljali policajcu u lice ili bi ga pljunuli dodavali "nadam se da sad i ti imaš koronavirus".

Madić (26) koji je pljunuo policajca u lice, navodeći da ima Covid optužen je u Mičigenu po osnovu dva krivčna dela. Zbog upotrebe opasne materije i lažnih tvrdnji zaprecćena je kazna od pet godina, a za opiranje pri hapšenju dve godine.

I ako je optuženi navodio da je sve to bila šala, sudija je rekao da je situacija teška, da ljudi umiru, su policajci dovoljno izloženi opasnostima, kao oni koji se bore na prvoj liniji i da im nije potreban dodatni stres prouzrokovanom pričom o koronavirusu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Najnovije vesti iz sveta pratite u specijalnom blogu Telegraf.rs

Video: Ne volimo, nije ono što želimo, ali neodgovornost nas sve boli: Ovako hapse Španci, iako to ne žele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA