≫ 

Ceo svet se smeje: Tramp pitao doktorku može li se u pacijenta ubrizgati dezinfekciono sredstvo

Američki predsednik Donald Tramp svojim je najnovijim predlogom u vezi sa korona virusom naišao na osudu i zgražavanje medicinskih stručnjaka nakon što je na konferenciji za medije pitao može li se korona virus lečiti ubrizgavanjem dezinficijensa u organizam

  • 37
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp predložio je istraživanje neuobičajenih metoda za lečenje korona virusa, među kojma su upotreba ultraljubičastih zraka i ubrizgavanje agenasa za čišćenje u tela pacijenata.

On je to izneo na konferenciji za novinare, nakon što mu je predstavljen izveštaj savetnika za nauku i tehnologiju službe bezbednosti Viljama Brajana, u kojem se tvrdi da ultraljubičasrii zraci i toplota imaju moćan uticaj na patogene.

U studiji se navodi i da izbeljivač može da uništi virus iz pljuvačke u roku od pet minuta, dok isopropil alkohol može da ga uništi za minut, prenosi Dejli mejl.

- Šta bi se dogodilo da, recimo, izložimo telo ogromnoj količini svetlosti, bez obzira da li je reč o ultraljubičastim zracima ili snažnoj svetlosti - upitao je predsednik, okrenuvši se dr Debori Birks, koordinatorki kriznog štaba Bele kuće za borbu protiv pandemije. Međutim, ona nije stigla odgovoriti na pitanje, budući da je na njega odgovorio upravo on, prenosi Beta.

- Ja mislim da si rekla da to još nije provereno, ali da će se testirati. I tada sam rekao, pretpostavljajući da ste telo izložili svetlosti, što se može učiniti preko kože ili na neki drugi način. I mislim da ste rekli da ćete to testirati. Zvuči zanimljivo. I onda čujem da dezinfekciono sredstvo ubije virus u minutu. Jednom minutu. Postoji li način da učinimo tako nešto, ubrizgavanjem ili recimo čišćenjem? Bilo bi zanimljivo da se to proveri - izjavio je Tramp.

Tramp je zatim prstom pokazao na svoju glavu i rekao kako on ipak nije lekar.

Potom se ponovo okrenuo dr Birks i zapitao je li ikada čula da su se vrućina i svetlost koristili u lečenju koronavirusa.

- To ne može biti terapija. Temperatura kod pacijenta je dobra stvar, kada raste temperatura, organizam se brani od virusa. Ali nisam videla da se u lečenju koristi vrućina i svetlost - kaže Birks.

- Pa mislim da bi se to trebalo razmotriti - uzvratio je Tramp.

Jedan je novinar na brifingu odmah upitao mogu li Trampove primedbe pridoneti širenju opasnih dezinformacija među Amerikancima. Lekari su, naravno, odmah upozorili da bi Trampove ideje mogle biti fatalne po život.

- Ideja ubrizgavanja ili konzumacije bilo kojeg proizvoda za čišćenje u organizam je neodgovorna i opasna. To je uobičajena metoda koju ljudi koriste ako se žele ubiti - izjavio je pulmolog dr Vin Gupta.

- Ne uzimajte medicinske savete od Trampa. Kao lekar, ne mogu preporučiti ubrizgavanje dezinfekcionog sredstva u pluća ili korišćenje ultraljubičastih zraka kao borbu protiv Covida-19 - rekao je Kašif Mahmud, lekar.

"Bio je to sarkazam"

Američki predsednik Donald izjavio je danas da je bio sarkastičan kada je govorio o mogućnosti ubrizgavanja dezinficijenasa u ljudsko telo za lečenje korona virusa, prenosi Rojters.

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    24. april 2020 | 23:01

    sa njim se ne raspravlja

  • JS

    24. april 2020 | 19:57

    Trebalo bi on da se posavetuje sa Mitrovicem. Izgleda da su na istoj talasnoj duzini.😂😂😂

  • imeee

    24. april 2020 | 20:47

    Mediji razapinju trampa, često izvuku iz konteksta nešto, a često i on ovako lupi nešto... Ali realno, amerikanci nisu imali boljeg predsjednika u zadnje dvije decenije! Čovjek je otišao u Sjevernu Koreu i donio mir, za razliku od prethodnika, koji su podgrijavali atmosferu, ne dozvoljava ilegalan ulazak migranata, smanjio nezaposlenost na istorijski minimum, smanjio poreze, donio uredbe koje se odnose na zaštitu djece, strože kažnjavanje trgovine djece, pedofilije itd... Ako ćemo iskreno i po pitanju KiM američka administracija je "blaža" od prethodnih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA