Kinezima koji kradu poklopce sa šahta preti smrtna kazna

Između 2017. i 2019. dogodilo 70 tragedija kao rezultat krađe poklopca šahta

  • 12
Septička jama, šaht Foto-ilustracija: Shutterstock

Bilo ko ko u Kini bude uhvaćen kako krade poklopac sa šahta mogao bi da se suoči sa smrtnom kaznom pošto je vlada zatražila maksimalnu kaznu za ovaj zločin.

Najviši pravosudni organi u zemlji, Vrhovni narodni sud, Narodni prokuratorat i Ministarstvo javne bezbednosti, objavili su zajedničko saopštenje u kom se navode instrukcije za strože kažnjavanje.

- Poklopci se često ignorišu, ali oni se i te kako vezuju sa životom ljudi, ličnom bezbednošću i bezbednoću poseta. Krađa ili uništavanje poklopca ne može da se vodi samo kao krađa ili uništavanje poseda. Umesto toga, treba da budu strože kazne - rekao je Van Čun, zvaničnik iz Narodnog prokuratorata.

Maksimalna kazna koju traže pod Kineskim zakonom je smrtna kazna, u slučaju da je neko poginuo ili povređen kao rezultat krađe poklopca šahta, prenosi Dejli mejl.

U planu se navodi da svi koji su uklonili poklopac, znajući da to može da našteti drugima, treba da bude optužen za namerno ubistvo ili povređivanje ako neko pogine ili bude povređen.

Kako prenosi "Čajna dejli", Čun je rekao da se između 2017. i 2019. dogodilo 70 tragedija kao rezultat krađe poklopca šahta.

Na primer, žena u Dalianu je poginula 2012. godine nakon što je upala u rupu.

Video: Mali Kinez propao kroz šaht, prolaznici se polomili da ga izvuku živog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. april 2020 | 08:14

    TO JE PRAVA DRZAVA !!! BRAVO!!!! KOD NAS NEMA ZAKONA I NESPROVODI SE I EVO DOKLE SE DOSLO !!!! TAJKUNI VLADAJU A NAROD RADI ZA 300 EURA A PENZIONERI GLADUJU SA 100EURA!!! STRASNO JE ZIVETI I OSTATI NORMALAN U SRBIJI!!!

  • djole

    25. april 2020 | 05:42

    Da se u novosadskom Šangaju primenjuje ovaj zakon, prepolovio bi se broj stanovnika....

  • alal vera alal vera

    25. april 2020 | 02:29

    kod nas za ubistvo 8 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA