≫ 

Kim Džong Un na samrti? Lider Severne Koreje postao "biljka" nakon operacije srca

Lider Severne Koreje je u vegetativnom stanju nakon operacije srca

  • 36
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje, Kim Džong Un nalazi se u vegetativnom stanju nakon operacije srca, prenose japanski mediji.

Kina je navodno poslala tim lekara u Severnu Koreju, koji je još od ranije upoznat sa zdravstvenim stanjem Džong Una.

Oni su poslati u Koreju nakon oprečinih izveštaja o zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera.

List navodi da je Kimu početkom meseca naglo pozlilo, te da se samo uhvatio za grudni koš i sručio na zemlju. Hitno je prevezen u bolnicu na reanimaciju, a nedugo potom mu je vršena i operacija na srcu.

Prema navodima japanskih medija, Kim je u veoma teškom stanju i bukvalno je postao biljka nakon ozbiljne operacije na srcu.

Podsetimo, poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gde je Kim Džong Un nestao. Sumnjalo se da je napustio Pjongjang zbog korona virusa, a potom su počele da se pojavljuju informacije da je teško bolestan.

Japanski list "Yomiuri Shimbun" objavio je, pozivajući se na izvore upoznate sa trilateralnim razgovorima između Južne Koreje, SAD i Japana, da Severna Koreja priprema plan za nepredviđene slučajeve koji bi nadgledao prenos moći na mlađu sestru Kim Džong Una, Kim Jo Džong u slučaju nužde.

Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

U ponedeljak je jedan severnokorejski list objavio da je lider dobro i da se oporavlja od "kardiovaskularne intervencije".

Glasine o Kimovim zdravstvenim problemima počele su da se šire kada je CNN ranije ove nedelje izvestio da je on u "životnoj opasnosti" posle operacije na srcu.

Severnokorejski mediji u poslednje vreme izveštavaju o tome da Kim šalje diplomatsku poštu i poklone istaknutim građanima, ali ne objavljuju njegove fotografije u javnosti, navodi južnokorejska agencija Jonhap.

Video: Kim Džong Un na belom konju se probija kroz svetu planinu i smetove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izdrži Kim 💙

    25. april 2020 | 18:50

    Prvi ću da budem koji će da plače ako ovaj čovek umre i ako mi nije predsednik. Ma koliko ga smatrali strogim i diktatorom on je kod njih istrebio korupciju, zabranio dilerima da vršljaju po njegovoj zemlji, zabranio Amerikancima da se mešaju. Duša od čoveka!

  • 🇷🇸

    25. april 2020 | 19:17

    Kim Srbija je uz tebe! ❤️

  • Xx

    25. april 2020 | 18:38

    Ne daj se u inat amerima i njihovim satelitima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA