≫ 

Zatvorio se i ne daje izjave o koroni: Trampu savetovali da ne izlazi u javnost nakon niza gafova?

Tramp će morati da "zaobilazi" brifinge nakon gafa o lečenju korona virusa dezinfekcionim sredstvima

  • 7
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Činjenica da mu je ponekad jezik brži od pameti mogao bi prvog čoveka SAD skupo da košta. Nakon što je naglas izgovorio besmislicu da treba ispitati lečenje korona virusa sredstvima za dezinfekciju, Donaldu Trampu je navodno savetovano da se ne pojavljuje na brifinzima i da ne daje izjave.

Sumnja se da je upravo to razlog zbog čega se Tramp nije obratio danas posle brifinga o korona virusu.

Kako prenose svetski mediji, Trampovi savetnici ukazali su predsedniku da ga svaka pogrešna reč može koštati u predsedničkoj trci, te su mu rekli da malo povuče ručnu i da se ne pojavljuje u javnosti.

Ovakav savet je usledio nakon niza Trampovih gafova u jeku pandemije korona virusa. Podsetimo, on je tvrdio da lek protiv malarije sigurno leči koronu, te da će ljudima izlaganje suncu pomoći da unište virus.

Međutim, u četvrtak je šokirao čitav svet kada je predložio da se ispita lečenje virusa dezinfekcionim sredstvima. Dan kasnije je odjurio posle brifinga ne odgovarajući na pitanje novinara.

Iako su zdravstveni zvaničnici odmah osudili ovu Trampovu izjavu i pozvali građane da ni slučajno ne pokušavaju da se leče dezinfekcionim sredstvima, taj apel izgleda nije urodio plodom.

Kako je javio CNN u poslednja 2 dana imaju povećan broj poziva zbog trovanja, te da je bilo slučajeva da su ljudi ušmrkavali deterdžent da bi pročistili sinuse, te da su mućkali varikinu u ustima.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. april 2020 | 07:58

    Tramp nije glup covek cim su mu dzepovi puni novaca,ali niko ne cita izmedju redova on je napravio parodiju na teoriju zavere o vakcinama i stetnosti njene po ljudi,onda kakva je razlika izmedju izbeljivaca ili nekog hemijskog sastava koji moze isto tako da negativno utice po telo

  • Maks

    26. april 2020 | 08:19

    Pravi čovek prirodnu selekciju. Valja pročistiti narod od flupih ljudi. Pa ko je glup neka pije domestos i varikinu...

  • 123

    26. april 2020 | 09:41

    Ovo je Kralj čovek. Kako je on preživeo pubertet,i postao predsednik to je za neverovati. Ali posto su mu i glasači takvi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA