≫ 

U Južnoj Koreji otvoreni hramovi, obavezna distanca i maske

U poslednja 24 sata još 10 osoba testirano je pozitivno na korona virus, što je već osmi dan sa sličnim brojem novozaraženih

  • 1
Južna Koreja Pixabay.com

U Južnoj Koreji ponovo su otvoreni verski objekti nakon što je vlada ove zemlje odlučila da ublaži restrikcije na religijska okupljanja zbog korona virusa. U hramovima će biti obavezno nošenje maski i poštovanje pravila socijalnog distanciranja, preneo je Rojters.

Pre nedelju dana vlasti Južne Koreje odlučile su da produže mere socijalnog distanciranja do 5. maja, ali su ublažile neka pravila koja se odnose na religijske i sportske objekte.

Najavljivanje dolaska vernika unapred

Hram Onuri, koji je među najvećim u Seulu s kapacitetom da primi 3.000 ljudi, zahtevao je od vernika da unapred najave svoj dolazak putem interneta. U hramu u jednom trenutku neće moći da bude više od 700 ljudi, kako bi se ispoštovale mere socijalnog distanciranja.

Južna Koreja je u velikoj meri uspela da se izbori sa epidemijom i to zahvaljujući masovnom testiranju i pomnom praćenju kontakata zaraženih, ali se i dalje pojavljuju manja žarišta zaraze, uglavnom povezana s verskim objektima.

U Južnoj Koreji je u poslednja 24 sata još deset osoba testirano pozitivno na korona virus, što je već osmi dan sa sličnim brojem novozaraženih u ovoj zemlji.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA