≫ 

Da li je Kim Džong Un mrtav? Južnokorejski zvaničnik odgovorio na vest koja je šokirala svet

Na društvenim mrežama pojavile su se navodno fotografije Kim Džong Una kako leži u staklenom kovčegu

  • 6
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Spekulacije o vesti da je Kim Džong Un preminuo nastavljaju da zaokupljaju pažnju svetskih medija.

Dok neki mediji tvrde da je predsednik Severne Koreje umro posle operacije srca, čak su se društvenim mrežama pojavile fotografije kako Kim leži u staklenom kovčegu. Drugi, pak, tvrde da se nalazi u vegetativnom stanju zbog srčanih problema.

Međutim, ima i onih koji smatraju da je Kim Džong Un živ i zdrav, i to je potvrdio i visokorangirani funkcioner južnokorejske vlade. Naime, savetnik za spoljnu politiku Čun-in Mun kazao je da severnokorejski lider nije mrtav, već da je “živ i zdrav”, prenosi "Dejli Mejl".

On je istakao da Kim još od 13. aprila živi u oblasti Vonsan i istakao da “do sada nisu zabeležena sumnjiva kretanja”, a u prilog ovoj informaciji, ide i navodno pismo koje je predsednik Severne Koreje zahvalio građevinskim radnicima.

Kim Džong Un nije se pojavio u javnosti još od 11. aprila, te su počele da se pojavljuju informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Prema nekim informacijama, Kim se navodno morao da bude hitno operisan zbog problema sa srcem. Njujork post je, između ostalog, objavio da se su komplikacije nastale posle zahvata, jer su se hirurgu tokom operacije tresle ruke.

Mogući naslednici

Da podsetimo, Kim Džong Un je 2011. godine došao na mesto predsednika kada je preminuo njegov otac Kim Džong Il. Pošto Kim Džong Un nije odredio naslednika, a pojavila se informacija da je navodno umro, mnogi analičari raspravljali su ko bi mogao da bude novi lider Severne Koreje. Kako je “Telegraf” ranije pisao, neki smatraju da bi to mogla da bude njegova sestra Kim Jo Džong.

Video: Tramp sa Kimom prošetao i potom napravio 20 istorijskih koraka u Severnoj Koreji

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA