≫ 

Fotografije zatvorenika koje su šokirale svet: Zatvaraju vrata i prozore na ćelijama članova bandi

Mera je doneta nakon što je više od 50 ljudi ubijeno tokom vikenda u nemirima

  • 1
El Salvador zatvor bande kriminalci Foto: Tanjug/AP

Vlada El Salvadora počela je da zaključava vrata i prozore zatvorskih ćelija u kojima se nalaze članovi bandi koji su držani zajedno kao deo striktnih mera uvedenih radi sprečavanja epidemije novog korona virusa.

Ministar bezbednosti Osiris Luna u ponedeljak je objavio fotografije ćelija u kojima su preko prozora zakucane drvene ili limene daske, a sama mera doneta je nakon što je 50 osoba tokom vikenda ubijeno u nemirima u zatvoru, prenosi BBC.

- Neće ući ni zrak sunca u ćelije - rekao je Luna.

El Salvador zatvor bande kriminalci Foto: Tanjug/AP

On je kazao da je taj potez bio neophodan da bi se zaustavilo međusobno ubijanje članova bandi i da zatvorenici šalju poruku spoljnom svetu koga žele da ubiju.

Predsednik te srednjoameričke države Najib Bukele objavio je na svom Tviteru fotografiju zatvorenika koja ih pokazuje kako su napravili reč sa majicama kako bi poslali poruku drugima u ćelijama.

El Salvador zatvor bande kriminalci Foto: Tanjug/AP

Novouvedene mere u zatvorima podrazumevaju da su zatvorenici zaključani 23 sata u ćelijama, da nema signala mobilne telefonije, i da su članovi bande međusobno izmešani.

Ipak, objavljene fotografije zatvorenika koji su u prenatrpanim ćelijama izazvale su protest humanitarnih organizacija koje zahtevaju zaštitu zatvorenika tokom epidemije virusa Kovid-19.

Da podsetimo, ranije je predsednik El Salvadora Bukele izdao naredbu kojom policija i vojska dobijaju ovlašćenje za upotrebu "smrtonosne sile" u samoodbrani u obračunima sa članovima bandi tokom pandemije korona virusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA