Možda se zna gde je Kim Džong Un: Samo se sakrio od korona virusa?

Severna Koreja insistira na tvrdnji da u toj zemlji nije potvrđen nijedan slučaj korona virusa, uprkos tome što deli granicu sa Kinom, gde je epidemija i započela

  • 7
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un nije bolestan i možda se samo sklonio od pandemije korona virusa, tvrde pojedini južnokorejski i američki zvaničnici u poslednjem pokušaju objašnjenja odsustva severnokorejskog lidera iz javnog života.

Severna Koreja insistira na tvrdnji da u toj zemlji nije potvrđen nijedan slučaj korona virusa, uprkos tome što deli granicu sa Kinom, gde je epidemija i započela.

Uprkos nedavnim izveštajima koji tvrde da je Kim propustio obeležavanje godišnjice rođenja dede Kim Il Sunga jer je podvrgnut operaciji srca, južnokorejski ministar za ujedinjenje Kim Jeon Čul rekao je da je razumno pretpostaviti da je odlučio da ne prisustvuje iz predostrožnosti.

- Imamo obaveštajni kapacitet koji nam omogućava da pouzdano možemo da kažemo da nema neobičnih znakova (u Severnoj Koreji). Nije propustio godišnjicu... otkad je preuzeo vlast, ali mnogi događaji, uključujući proslave i bankete otkazani su zbog zabrinutosti oko korona virusa. Mislim da to nije posebno neobično s obzirom na trenutnu situaciju - rekao je Kim Jeon Čul, opisujući izveštaje o operaciji srca kao "lažne vesti".

Američki zvaničnici su rekli za Rojters da veruju da je Kim Džong Un svojim privatnim vozom otišao u letovalište na istočnoj obali u Vonsan kako bi se zaštitio od virusa.

Kim Jeon Čul je napomenio da su postojale i ranije sumnje kada on sredinom januara nije viđen u javnosti skoro tri nedelje.

Lider Severne Koreje je poslednji put viđen u javnosti 11. aprila kada je predsedavao sastankom stranačkog odbora. Državni mediji od tada nisu objavili nijednu fotografiju Kim Džong Una, ali jesu prenosili izveštaje o njegovoj dnevnoj rutini.

U Severnoj Koreji prema zvaničnim podacima korona virusa i dalje nema, a predstavnik SZO za tu zemlju Edvin Salvador je rekao da je zemlja saopštila da je do 17. aprila testirano 740 osoba, te da niko nije bio pozitivan.

Video: Pojavili se snimci voza Kim Džong Una, niko ne zna pravu istinu o stanju lidera Severne Koreje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    29. april 2020 | 11:20

    Ziveo Kim...... Zivi sto duze i drzi Amere u strahu sto duze i neka zaziru od tebe!

  • Ratnik

    29. april 2020 | 11:08

    Kime Trstenik te ceka...Ti znas da je tvoja tetka Trstenicanka..

  • marko

    29. april 2020 | 11:27

    Bravi budalu od sebe ali i moze kad je apsolutni vladar i drzave i naroda.Daleko mui lepa kuca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA