Skoro svaki drugi Nemac bi hteo blokirane granice i tokom leta: U drugu državu samo ako mora

Gotovo trećina Nemaca (31 odsto) je već odustala od planiranja ovogodišnjeg letnjeg odmora, a 22 odsto je odustalo od putovanja u inostranstvo

  • 3
Berlin, Nemačka, zastava Berlin / Foto: Pexels

Gotovo svaki drugi građanin Nemačke ne želi otvaranje granica u Evropi za potrebe odlaska na letovanje, pokazuje ispitivanja javnog mnenja objavljenog u sredu.

Među ispitanicima njih 48 odsto zalaže se za to da se blokade granica, uvedene u sklopu mera borbe protiv korona virusa, zadrže i preko leta. Njih 20 odsto je za ukidanje blokada prema određenim zemljama, a samo 13 odsto je za potpuno ukidanje blokada unutar Evropske unije. To proizlazi iz ispitivanja instituta YouGov, provedenog po nalogu Nemačke agencije (dpa).

Nemačka vlada je u sredu važeću preporuku građanima da ne putuju u inostranstvo produžila najmanje do sredine juna. Granice prema susednim zemljama smeju da prelaze prelaziti samo osobe koje rade s druge strane granice ili su prisiljene da putuju zbog nekog posebnog razloga.

Gotovo trećina Nemaca (31 odsto) je već odustala od planiranja ovogodišnjeg letnjeg odmora, a 22 odsto je odustalo od putovanja u inostranstvo, prenosi Hina.

Prema ovom ispitivanju, samo 18 odsto ispitanika ostaje pri svojim dosadašnjim planovima za godišnji odmor. Ali istovremeno je 45 posto ispitanih reklo kako pre izbijanja koronakrize još uopšte nisu bili planirali letnji odmor.

Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Maas je u više navrata ponovio procene kako ove godine neće biti putovanja u inostranstvo kao prethodnih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    29. april 2020 | 15:19

    Za Nemce zna se. Baba ce doneti preporuku, da se ostaje u svojoj zemlji tokom leta, i tako ce i biti, jer je za ekonomiju dobro da se pare trose u zemlji. Kad su Nemci brinuli o drugima, pogotovo o nekoj konjusarnici i o nekim konjusarima sto nose kravate 😀😀😀

  • Besno pile

    29. april 2020 | 16:01

    Ne vidim ništa loše da se novac troši u svojoj matičnoj zemlji bilo da je Srbija ili Nemačka ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA