≫ 

"Dragi Vladimire Vladimiroviču, pozitivan sam": Premijer Rusije inficiran korona virusom

Mišustin je na ovoj funkciji nasledio Dmitrija Medvedeva

  • 11

Premijer Rusije Mihail Mišustin (54) pozitivan je na korona virus, javljaju svetski mediji.

Kako navodi “Raša tudej”, Mišustin je obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o stanju i nalazi se u izolaciji.

- Dragi Vladimire Vladimiroviču, upravo sam saznao posle testiranja da sam pozitivan na korona virus. Zbog toga ću biti u samoizolaciji i da ispunim sve zahteve lekara. Ovo je neophodno kako bih zaštitio svoje kolege - kazao je Mišustin Putinu tokom video-poziva.

Dok se ne oporavi, vršilac dužnosti premijera biće njegov zamenik Andrej Belousov. Putin je prihvatio predlog da Belusov bude vd premijera i poželeo Mišustinu da ozdravi što pre.

- S obzirom na razvoj situacije, želeo bih da poručim svim građanima Rusije da ozbiljno shvate pretnju koju epidemija korona virusa i njeno širenje predstavljaju. Pred nama su prvomajski praznici i apelujem na sve da ostanu kod kuće i poštuju preporuke medicinskih stručnjaka kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze - navodi se u saopštenju Mišustina.

Kako prenose ruski mediji, predsednik Putin u poslednjih nekoliko nedelja nije imao kontakte sa ostalim članovima vlade, te je sastanke držao putem video konferencija.

Ko je Mihail Mišustin?

Da podsetimo, Mišustin je 16. januara zvanično stupio na funkciju premijera, pošto je na to mesto došao posle ostavke Dmitrija Medvedeva.

Mišustin je ekonomski političar koji je od 2010. godine radio kao šef ruske Savezne poreske službe. Kako je objavila televizija “Rosija 24”, on je tvorac “najboljeg sistema za skupljanje poreza na svetu".

Godine 2015. zauzimao je 54. mesto najbolje plaćenih visokih ruskih funkcionera, po pisanju časopisa Forbs, sa prihodima od 2,7 miliona evra. U biografiji Mišustina piše da je oženjen, ima trojicu sinova, zanima se za sport i igra hokej, a član je Nadzornog odbora hokejaškog kluba CSKA iz Moskve.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(M. LJ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. april 2020 | 18:57

    Pa nemerno ga zarazili drzi se brate ruse!!!

  • @ Kiki

    30. april 2020 | 19:11

    Drži se slovenska dušo, pobedi kinesku koronu. A kad se završi pa videće se?

  • Pobor

    30. april 2020 | 19:10

    Treba da pojaca ishranu, voce i povrce i integralne zitarice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA