Tramp: Video sam dokaz da je virus iz laboratorije u Vuhanu, ali ne mogu da vam otkrijem

Tramp je ocenio da Kina ili nije mogla da zaustavi širenje korona virusa ili je dozvolila da se on proširi

  • 17
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da je video dokaze da je korona virus potekao iz laboratorije u Vuhanu, ali kaže da ne može da ih otkrije.

Kako prenosi Skaj njuz, Tramp je na konferenciji za novinare u Beloj kući rekao da ne može da kaže zašto je uveren da je virus nastao u Institutu za virologiju u Vuhanu.

Na pitanje novinara da li je video išta što ga je u tolikoj meri uverilo da je virus nastao u tom institutu, Tramp je odgovorio: "Da, video sam".

Upitan šta je u pitanju, rekao je:

- To ne mogu da vam kažem. Nije mi dozvoljeno.

Tramp je ocenio da Kina ili nije mogla da zaustavi širenje korona virusa ili je dozvolila da se on proširi.

Odbio je da odgovori na pitanje da li smatra da je kineski predsednik Si Dinping odgovoran za ono što on smatra pogrešnim informisanjem.

Američki obaveštajci razbili teorije zavere: Korona virus nije nastao u laboratoriji

Američke obaveštajne službe saopštile su ranije u toku dana da su posle istrage utvrdile da novi korona virus nije napravljen od strane čoveka, niti je genetski modifikovan, ali su navele da i dalje istražuju da li je pandemija krenula od kontatka sa životinjama, ili je reč o nesreći u kineskoj laboratoriji.

Ova objava američkih obaveštajaca dolazi pošto su predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kao i saveznici te zemlje tvrdili da je infekcija došla iz laboratorije u Vuhanu, kineskog grada odakle je upravo i krenula pandemija koronavirusa koji je do sada odneo preko 220.000 života širom sveta, prenosi "Dejli Mejl".

- Obaveštajna zajednica je zaključila, uz slaganje naučnika, da bolest COVID-19 nije napravio čovek, te da nije reč o genetski modifikovanom virusu - stoji u objavi za medije.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRLE

    1. maj 2020 | 07:21

    Napad je najveca obrana.

  • Andrej

    1. maj 2020 | 01:20

    Samo da se zna, da i u Kini postoji "duboka država" koja je protiv Si Đinpinga. Kao i u USA koja je protiv Trampa. Nadam se da će uz pomoć Putina njih trojica uspeti da se obračunaju sa "vladarima iz senke" to jest šakom bolesnih ljudi. Globalizam i divlji liberalizam su na kolenima ali videćemo šta će biti. I da znate, borba je već počela!

  • Vosa

    1. maj 2020 | 01:27

    Kakav sarlatan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA