≫ 

Nikad opušteniji Kim Džong Un posle skoro 3 nedelje "nestanka": Puši, smeška se i šeta fabrikom

Nakon što se lider nije pojavio na obeležavanju rođendana svog dede 15. aprila, usledile su glasine da je "ozbiljno bolestan, u komi, pa čak i mrtav"

  • 63

Lider Severne Koreje Kim Džong Un u petak se pojavio prvi put u javnosti posle skoro tri nedelje. Vođa je presekao vrpcu čime je označio završetak radova na fabrici đubriva u blizini Pjongjanga, objavio je državni medij u subotu.

Državna agencija KCNA objavila je video na kojem se vidi kako Kim hoda, razgovara i puši na ceremoniji, čime je okončao glasine koje su kružile prethodnih nedelja da je ozbiljno bolestan i da ne može sam da ustane niti hoda pravilno.

To je bilo prvo pojavljivanje Kim Džong Una u javnosti od 11. aprila, kada je predsedavao sastankom vladajuće stranke na kojem se raspravljalo o korona virusu.

Fabrika đubriva je prvo mesto koje je Kim posetio ove godine, prenosi državni medij.

Prema izveštaju državnih medija, 36-godišnjak je izrazio zadovoljstvo nivoima proizvodnje u fabrici, presekao je vrpcu i bio je dočekan "gromoglasnim navijanjem" i uzvikivanjem "ura".

Na otvaranju fabrike pratilo ga je nekoliko zvaničnika, kao i njegova sestra Kim Jo Džong, za koju se veruje da će jednog dana naslediti brata.

Dok je spekulisalo gde se nalazi Kim Džong Un i kakvog je zdravstvenog stanja, državni mediji su objavili da lider privatno obavlja službene dužnosti - šaljući službene beleške liderima Sirije, Kube, Južne Afrike i izražavajući zahvalnost radnicima koji grade turističke objekte u obalskom gradu Vonsan, a u kojem je on navodno boravio sve ovo vreme.

Video: Pojavili se snimci voza Kim Džong Una, niko ne zna pravu istinu o stanju lidera Severne Koreje

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    2. maj 2020 | 18:11

    Bucko ima osmeh od uveta do uveta ko da je video opoziciju u Srbiji 😂

  • sandokan mc

    2. maj 2020 | 11:09

    Legenda. Podrska bratskom korejskom narodu!!

  • 💯jko vić®

    2. maj 2020 | 11:17

    Džabe se nadali ovi što su hteli da mu kusaju žito. Za*ebao ih Bucko gadno.😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA