≫ 

Kinezi slave 1. maj punim plućima: Krenuli na izlete i putovanja, masovno napuštaju Vuhan

Kinezi krenuli za prvomajski praznik na izlete i putovanja

  • 2
Korona virus, koronavirus, Kina Ovako izgleda novo "normalno" u Kini Foto: Tanjug/AP

Građani najnaseljenijih kineskih gradova krenuli su na putovanja i izlete 1. maja, na početku dugog prazničnog vikenda, i to najviše onih iz Vuhana, epicentra epidemije korona virusa koji je pogodio zemlju krajem prošle godine.

Broj ljudi koji putuju iz svojih gradova skočio je za 40 odsto u poređenju s kineskim Danom sećanja na mrtve 4. aprila, pokazuju brojke do kojih je Rojters došao na temelju podataka s kineske internet mreže Baidu Inc.

Povećanje odlaznih putovanja za vreme petodnevnih praznika, jednog od turistički najaktivnijih razdoblja svake godine, moglo bi da pomogne oporavku putničkog i ugostiteljskog sektora koji su teško pogođeni pandemijom korona virusa.

Građani Vuhana, Pekinga i drugih većih gradova, krenuli su na put nakon što su ublažene mere uvedene s ciljem da se spreči širenje pandemije korona virusa i nakon što je u Kini drastično opao broj obolelih.

Na zahtev vlasti da se lokalne ekonomije što pre obnove, stotine turističkih mesta ponovo su oživela, među njima i Zabranjeni grad u Pekingu.

U zemlji je 1. maja registrovano više od 23 miliona domaćih turista, saopštilo je kinesko ministarstvo turizma.

Ministarstvo za saobraćaj očekuje 23,36 miliona putnika dnevno tokom praznika, što je mnogo više u poređenju sa Danom sećanja na mrtve kada je dnevno taj broj iznosio 19,9 miliona.

Ipak, u poređenju s brojem turista za Praznik rada u Kini 2019. godine, kada je Kina zabeležila 67,13 miliona putnika, i ovo povećanje nije ni blizu uobićajenom broju turista.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Dostavljač se srušio sa skutera nasred ulice, a onda je hrabra devojka priskočila u pomoć

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    2. maj 2020 | 22:35

    Jel poneli sa sobom i šišmiše,da se zaslade...😏😏😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA