Prave zalihe tokom karantina: Porasla prodaja kanabisa na darknetu tokom epidemije korona virusa

Porast kupovine ne odnosi se na sve narkotike, pa je tako, na primer, došlo do pada prodaje ekstazija i MDMA koji se obično koriste u klubovima i na drugim sličnim mestima

  • 8
Marihuana, kanabis Foto: Pixabay

Osobe koje koriste marihuanu izgleda da prave zalihe od ilegalnih dobavljača preko darkneta kako bi izbegle nestašticu za vreme trajanja epidemije korona virusa, saopštila je Evropska agencija za narkotike.

U izveštaju u kojem je iznela rezultate istraživanja tri velika tržista narkotika na darknetu u periodu između januara i marta, ova agencija sa sedištem u Lisabonu saopštila je da su mere karantina izgleda dovele do porasta aktivnosti na ovom tržistu za 25 odsto u pomenutom periodu.

Kako Rojters prenosi, najveća potražnja vlada za kanabisom, koji predstavlja najviše korišćenu ilegalnu supstancu u Evropi.

- Tržište kanabisa je veliko i mnogi regularni korisnici kanabisa su odlučili da naprave zalihe predviđajući prekide na tržištu za vreme karantina - navodi se u izveštaju.

Prodavcima širom Evrope nije ostalo mnogo opcija nego da smanje kontakte sa mušterijama, a oni koji žele da nabave kanabis za ličnu upotrebu okrenuli su se kupovini preko interneta.

Prema podacima Evropske agencije za narkotike na darknet tržištu Kanacon (Cannazon) koje je specijalizovano za marihuanu prodato je oko 4,3 miliona evra robe između januara i marta.

Međutim, porast kupovine ne odnosi se na sve narkotike, pa je tako, na primer, došlo do pada prodaje ekstazija i MDMA koji se obično koriste u klubovima i na drugim sličnim mestima.

Neki dileri odlučili su da obustave prodaju narkotika za vreme pandemije, neki posluju kao i obično, dok neki prihvataju ograničenja nametnuta epidemijom, pa tako nastoje da podstaknu prodaju popustima i smanjenjem količine za dostavu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Pančevu otkrivena laboratorija marihuane

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    6. maj 2020 | 15:04

    SVI HOCE DA BUDU OPUSTENI POSLE PANDEMIJE I KARANTINA-IZOLACIJE !!! NA ZAPADU JE TO VEC ODAVNO KAO DA STE ZAPALILI CIGARETU!!!

  • Vup

    6. maj 2020 | 15:10

    A sta je sa 10% povecanjem plate za doktore obolele od korone na radnom mestu!!!???

  • Blok

    7. maj 2020 | 04:56

    Kod mene u kraju nema krize,firma samo radi...dostava i eto ti karantina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA