Prvi čovek prestonice Rusije tvrdi: Stopa otkrivanja korona virusa u Moskvi veća nego u Njujorku

Čelnici grada ne kriju statističke podatke kada je reč o stopi otkrivanja, kaže on Sobjanjin

  • 3
Moskva, Kremlj, Rusija Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio je danas da je stopa otkrivanja korona virusa u Moskvi viša nego u Njujorku.

- Ako pogledamo bilans novodijagnostikovanih infekcija u Njujorku i Moskvi za čitav period, verovatno smo već prevazišli Njujork po stopi detekcije - rekao je on za kanal Rosija 24.

Čelnici grada ne kriju statističke podatke kada je reč o stopi otkrivanja, kaže on i ističe da je "napravljen sistem ranog otkrivanja bolesti", prenosi TASS.

U Moskvi je danas potvrđeno 6.703 novih slučajeva tako da je u ruskoj prestonici zaraženo 92.676 ljudi. Prosečno broj zaraženih na dnevnom nivou u ruskoj prestonici raste za 7,8 odsto.

Sa 11.231 novim slučajem korona virusa Rusija peti dan zaredom beleži najveći dnevni porast novoobolelih čime je ukupan broj zaraženih prešao 177.000. Prema poslednjim podacima, u toj zemlji umrlo je 1.625 osoba od korona virusa.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    7. maj 2020 | 14:52

    Rusija ima veliki broj zaraženih, ali je evidentno da im je procenat smrtnosti jako nizak, što mene, naravno, veoma raduje.. Zanima me koje metode lečenja i koje lekove koriste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA