≫ 

Otac i sin posle dva meseca uhapšeni zbog ubistva Afroamerikanca: Pucali u njega dok je džogirao

Nakon što se pojavio snimak ubistva, došlo je do hapšenja oca i sina

  • 1
Gregory McMichael  Travis McMichael ubistvo afroamerikanac Džordžija Foto: Tanjug/AP

Dvojica belaca, otac i sin, uhapšeni su u saveznoj američkoj državi Džordžija i optuženi za ubistvo Ahmada Arberija, nenaoružanog Afroamerikanca.

Ubistvo Arberija u februaru ove godine izazvalo je bes javnosti pošto protiv Gregorija Mekmajkla (64) i njegov sina Trevis (34) ni nekoliko meseci nakon ubistva nije podignuta optužnica.

Gregory McMichael  Travis McMichael ubistvo afroamerikanac Džordžija Foto: Tanjug/AP

Otac i sin uhapšeni su u četvrtak nakon što je objavljen snimak pucnjave, napravljen mobilnim telefonom, i optuženi za težak napad i ubistvo, saopštili su istražitelji.

Na snimku od 36 sekundi, koji je navodno napravio jedan komšija, vidi se kako Mekmajklovi čekaju Arberija dok on trči na putu.

Arberi (25) džogirao je u februaru kada su ga zaustavili Mekmajklovi, prenosi BBC.

Biro za istragu iz Džordžije saopštio je da su otac i sin zaustavili vatrenim oružjem Arberija, a Trevis Mekmajkl je pucao i ubio ga.

U izveštaju policije, navodi se da je Gregori Mekmajkl rekao da je video Arberija i da je mislio da je on osoba koja se sumnjiči za niz pljački.

Kako je Arberi ubijen?

Arberi je bio na trčanju pre podne 23. februara.

Osumnjičeni su rekli policiji da su ga videli i pomislili da je u pitanju muškarac koji se sumnjiči za niz pljački.

Otac i sin naoružali su se i izašli na ulicu. Gregori je rekao policiji kako su on i njegov sin rekli mu da stane, jer žele da pričaju sa njim, i tvrdi da je Arberi tada napao njegovog sina.

Majka mladića rekla je kako joj je policija nakon pucnjave rekla da je njen sin učestvovao u provali, ali porodica ne veruje da je on počinio zločin. Bio je nenaoružan i nije nosio ništa sa sobom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    9. maj 2020 | 09:37

    Ovoj odvratnoj dvojici belaca ubica samo su falile maske,, ali ne zbog korone, nego one koje je nosio Kju Klus Klan, pravi rasisti! A takvih u Americi ima još mnogo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA