Dobila najbolji poklon: Marisa se probila iz kome posle borbe sa korona virusom na njen 16. rođendan

- Svi smo bili zaraženi korona virusom i oporavljali smo se, ali se Marisi stanje znatno pogoršalo - priča otac ove maloletnice

  • 0
Doktori, pacijent, bolnica, bolnička soba, zaštitno odelo, rukaviice, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Devojčica u Velikoj Britaniji, koja je obolela od korona virusa, probudila se iz kome na 16. rođendan.

Kako prenosi Miror, Marisa Bapo imala je blage simptome praćene kašljem, ali se njeno stanje ubrzo zakomplikovalo. Otac Rošan (48) i majka Anita (46) nisu znali da li će njihovo dete da preživi pošto se u narednih 10 dana u bolnici borila za život.

- Svi smo bili zaraženi korona virusom i oporavljali smo se, ali se Marisi stanje znatno pogoršalo. Bila je veoma bolesna, a bili smo u šoku posmatrajući je kako se bori za svaki dah, posle čega smo zvali Hitnu pomoć. Bila je smeštena u hemijski indukovanu komu i pre nego što će početi da je vraćaju u svesno stanje, probudila se sama na njen 16. rođendan - priča otac Rošan, koji je po struci grafički dizajner.

- Bili smo srećni kada nam se ćerka vratila na njen rođendan. Bio je to najbolji poklon koji je mogla da dobije. Ne postoje garancije kada je reč o korona virusu i bolesti COVID-19. Kada čujete da polovina ljudi ne preživi na odeljenju Intenzivne nege na kom je bila Marisa, budete prestravljeni. Bojite se da vaša voljena osoba ne bude među onima koji nisu imali sreće - istakao je on.

Dečja bolnica u Sautemptonu organizovala je “Facetime” poziv tako da bi Rošan, Anita i starija sestra Rejana mogli da pričaju sa doktorom i vide Marisu. Oni su putem i-mejla poslali porodične fotografije kako bi medicinsko osoblje moglo da ih odštampa i stavi ih u sobu gde leži Marisa.

Marisa se posle 21 dana u bolnici konačno vratila kući, a dočekali su je pokloni, torta, čestitke za rođendan i aplauz od komšija.

- I dalje joj je teško da pomera ruke i noge, a i ima problem sa govorom. Svakodnevne stvari kao što su tuširanje, oblačenje i pranje zubu i dalje su poteškoća - rekla je njena majka Anita.

Marisa je kazala da se malo toga seća tokom boravka u bolnici.

- Toliko mi je drago da sam kod kuće. Ne sećam se svegam ali sam stvarno zahvalna na nezi koju sam dobila od strane medicinskog osoblja - kaže Marisa koja je pobedila korona virus.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Humke zemlje i sveže rake: Engleska nije ovo videla još od epidemije kuge

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA