≫ 

Prazne ulice i spektakularna avijacija koja je zaparala nebo: Moskva za Dan pobede kao grad duhova

Ruska prestonica je na današnji Dan pobede ličila na grad duhova. Tradicionalne vojne parade i raskošna slavlja su otkazana zbog pandemije korona virusa a skromnu paradu obeležila je avijacija svojim spektaklom

  • 2

Ceo svet danas obeležava godišnjicu završetka Drugog svetskog rata u Evropi i pobedu nad fašizmom. Za razliku od prethodnih, ova godišnjica, 75. po redu, biće obeležena malo skromnije zbog pandemije korona virusa.

Moskva, Dan pobede, aviacija Prontskrin: Ruptly.tv

U Moskvi se sovjestka pobeda nad nacističkom Nemačkom tokom Drugog svetskog rata obeležila tako što se 55 aviona i 20 helikoptera vinulo u visine i preletelo iznad Crvetnog trga i Kremlja.

Prošle godine procenjeno je da je na paradi bilo oko pola miliona ljudi dok su danas ulice gotovo potpuno puste pa se mogao samo videti po neki automobil i slučajni prolaznik.

Prema Univerzitetu Johns Hopkins, Rusija ima više od 187.800 potvrđenih slučajeva COVID-19 i 1723 smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica Adamov

    9. maj 2020 | 13:25

    Dan pobede je Dan pobede. Vrlo dobro se zna ko je ratovao protiv antihitlerovske koalicije. Doprinos srpskih snaga bio joe nemerljiv. Pod visegodisnjim plastom jugoslovenstva zaklanjale su se snage koje su bile u sluzbi okupatora. Znka se kakko su Zagreb i Ljubljana docekale nemacke tenkove. To sto se danas Dan pobede slavi u jedino mogucim okolnostima nimalo ne umanjuje znacaj ove proslave. Zivela Rusija! Zivela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA