Protest u Hongkongu: Policija bacila suzavac, uhapšeno 11 osoba, među njima devojčica (12)

U šoping centru Moko u Mong Koku policajac je ispalio suzavac na demonstrante i novinare koji su se okupili na spratu iznad, nakon što je boca vode bačena na policajce

  • 1
Hongkong haos Foto: Tanjug/AP

Policija u Hongkongu sukobila se sa učesnicima protesta koji su se okupili u tržnim centrima kako bi pevali, uzvikivali slogane i slali signale rukama, nakon što je zabranjeno da se održi protest povodom Dana majki. Uhapšeno je najmanje 11 osoba, a među njima i dvanaestogodišnja devojčica.

Stotine interventnih policajaca rasterale su mirne demonstrane u hongkonškom šoping centru, koji su protestovali protiv, kako kažu, smanjivanja građanskih sloboda pod velom mera o socijalnom distanciranju.

U šoping centru Moko u Mong Koku policajac je ispalio suzavac na demonstrante i novinare koji su se okupili na spratu iznad, nakon što je boca vode bačena na policajce, navodi Hina.

Policija je uhapsila najmanje 11 osoba, uključujući dvanaestogodišnju djevojčicu te su novčanu kaznu dobilie desetine demonstranata zbog kršenja mere o zabrani okupljanja više od osam osoba.

Video: Policajac pucao pravim mecima na demonstranta u Hongkongu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA