Zaposleni u nemačkom ministarstvu tvrdi da je korona lažna uzbuna, suspendovan sa posla

On piše o "globalnoj lažnoj uzbuni“ i tvrdi da je tokom pandemije država postala "jedan od najvećih proizvođača lažnih vesti"

  • 0
Virus Outbreak Germany Daily Life, Nemačka, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Jedan zaposleni u nemačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova je na svoju ruku sastavio obiman dokument u kojem kritikuje mere vlasti u borbi protiv epidemije korona virusa, zbog čega je, prema informacijama medija, suspendovan sa dužnosti, prenosi DW.

Prema saznanjima Špigla, insajder iz Ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke radi u odeljenju koje se bavi kriznim menadžmentom, ali nije deo kriznog štaba koji se bavi aktuelnom pandemijom.

Čovek je navodno na svoju ruku poslao dokument na 80 stranica sa pečatom ministarstva na veliki broj elektronskih adresa, a taj papir je dospeo i do konzervativnog portala "Tihis ajnblik“ koji je objavio delove.

Zaposleni u Ministarstvu piše o "globalnoj lažnoj uzbuni“ i tvrdi da je tokom pandemije država postala "jedan od najvećih proizvođača lažnih vesti“.

- Od korone uglavnom umiru ljudi koji bi statistički umrli ove godine jer su stigli do kraja života i jer se njihova oslabljena tela više ne mogu odbraniti od bilo kojih slučajnih svakodnevnih opterećenja (među kojima je i oko 150 virusa koji trenutno kruže) - dodaje se u dokumentu.

O uvedenim merama se zaključuje: "Kolateralna šteta je u međuvremenu veća od vidljive koristi".

Korona virus, koronavirus, Nemačka, Dizeldorf Foto: Tanjug/AP

Nemački mediji pismo uglavnom nazivaju "pikantnim“ problemom za Ministarstvo unutrašnjih poslova ili vetrom u leđa za teorije zavere.

Ministarstvo je ovaj papir nazvalo "privatnim mišljenjem“ zaposlenog i "samostalno preduzetom analizom“, za koju nije bio ovlašćen. Prema informacijama Špigla, čovek je suspendovan sa posla.

U saopštenju Ministarstva se na tvrdnje iz pisma odgovara da su mnoge zemlje u svetu preduzele oštre mere u suzbijanju pandemije, često oštrije nego Nemačka.

- Razvoj zaraze u Nemačkoj je do sada prilično nizak u međunarodnom poređenju. Preduzete mere deluju - zaključuje Ministarstvo.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Beograđani upijaju sunce pored reke: Beton hala posle nekoliko nedelja ponovo živi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA