"Borba protiv epidemije i dalje traje": Rusija ublažava mere protiv korone, ovo je Putinovo rešenje

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je obolelo preko 221.000 ljudi, a 2.009 osoba je preminulo od koronavirusa

  • 1
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da ta zemlja od sutra, 12. maja počinje sa popuštanjem mera donete kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

- Počevši od sutra, 12. maja, ukida se mera kojim su neki biznisi bili zatvoreni i to na teritoriji cele zemlje. Međutim, borba protiv epidemije korona virusa i dalje traje. Opasnost i dalje vreba, čak i u oblastima gde je situacija relativno bezbedna - kazao je Putin u obraćanju naciji i kazao da će popuštanje ići polako, prenosi "Raša tudej".

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je obolelo preko 221.000 ljudi, a 2.009 osoba je preminulo od koronavirusa.

Režim samoizolacije koji je nedeljama na snazi, produžen je za starije od 65 godina, kao i za ljude koji pate od hroničnih bolesti. Ruski predsednik upozorio je lokalne vlasti da svoje mere usklade sa odlukama Kremlja, ističući da eventualne odluke mogu da donesu posle temeljne analize situacije na terenu.

Putin je takođe istakao da će država dati finansijsku pomoć porodicama sa decom, a novčanu stimulaciju dobiće i radnici koji rade u sektoru zdravstva, kao i oni koji paze na štićenika u domovima za negu i domovima za starije.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    11. maj 2020 | 18:26

    Totalno nejasno.. zatvorio je gradilista , stovarišta , kafiće šetališta, a ostavio trgovinske markete da rade puno radno vreme. Marketi su puni ljudi, nije što se kupuje , nego se ispijaju kafe i pica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA