≫ 

Čim se srušio, sav izlomljen paraglajderista srpsku drogu zakopavao u šumi, pa se sakrio u jami

Kako je propao dobro osmišljeni plan da se paraglajderom prenese 18 kilograma droge preko granice

  • 1
Mađarska, trgovci drogom Foto: police.hu

Tužilaštvo u Čongradu u Mađarskoj podiglo je optužnicu protiv troje ljudi koji su pokušali da prokrijumčare 18 kilograma marihuane iz Srbije u Mađarsku i to paraglajderom. Jedan od članova bande uhapšen je nedugo pošto je paraglajderom prešao granicu, jer mu se usled kvara na motoru, paraglajder srušio u šumu nedaleko od sela Tisasiget.

Iako su isprva mediji objavili da je reč o srpskom državljaninu, ispostavilo se da je granicu preleteo državljanin Mađarske Z. M., koji živi u pograničnoj oblasti, a da su mu naši državljani pomagali da izvede ovo nesvakidašnje krijumčarenje.

Naime, trojka koja je optužena za krijumčarenje droge, poznaje se već duže vreme i zajedno su radili u jednoj firmi u Segedinu. Koristeći svoje poznanstvo, ali i resurse i ljubav prema paraglajdingu, dogovorili su se da na veoma neobičan način prebace drogu preko granice.

Ekipa je od maja 2018. godine više puta prešla srpsko-mađarsku granicu, kako bi pronašli pogodan teren za uzletanje, odnosno sletanje. Na kraju su izabrali da se akcija odigra nedaleko od Horgoša. Kako pišu mađarski mediji, krijumčari su potom u avgustu iste godine otputovali za Novi Sad gde su nabavili 18 kilograma marihuane koju su spakovali u crnu kesu. Drogu su ostavili u skrovištu nedaleko od granice, a potom su prešli u Mađarsku.

Mađarska, trgovci drogom Foto: police.hu

Potom su, posle dva dana, ponovo otputovali u Srbiju i prebacili drogu blizu mesta uzleta i tamo je sakrili. Potom su se opet vratili u Mađarsku.

Čekali su dve nedelje, a onda su 30. avgusta otputovali do mesta za poletanje kod Horgoša. Tu su spremili paraglajder i čekali su da padne mrak. Oko 20 časova, jedan od njih je seo u motorizovani paraglajder, koji je bio pun droge i preleteo je srpsko-mađarsku granicu. Međutim, nedugo nakon prelaska granice motor je počeo da štuca. Letač je nekako uspeo da ga povrati, ali je posle samo nekoliko desetina metara motor ponovo zaštucao, a potom i crkao. Paraglajderista se srušio u šumi nekih 600 metara od graničnog pojasa, u šumu kraj sela Tisasiget.

Sav izlomljen skrivao drogu

Muškarac, iako teško povređen u padu, usled kog mu je pukla i repna kost, skupio je dovoljno snage i krenuo da sakriva drogu u šumi. Ubrzo je stigla granična policija, a prestupnik je pokušao da se sakrije u nekoj jami koju je pronašao među drvećem. Međutim, policija ga je ubrzo pronašla i transportovala u bolnicu. Droga tada nije pronađena.

U zoru se policija vratila na mesto nesreće i krenula da češlja šumu. Ubrzo je pronađena skrivena marihuana.

Dve godine nakon ovog bizarnog krijumčarenja, protiv paraglajderske trojke je podignuta optužnica koja ih tereti za krijumčarenje velike količine droge i nezakoniti prelaz državne granice.

Video: Ono što je policija zatekla u leglu bluda i razvrata retko se viđa, a onda se desio Tocilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA