• 2

Rusija zbog korona virusa možda neće potpuno otvarati granice do 2021?

Rusija bi vremenom počela da prihvata turiste iz sve više i više zemalja, s tim da bi putovanja tek 1. januara 2021. dostigla nivo pre korona virusa

  • 2
Rusija koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Prelasci preko ruske granice mogli bi zbog korona virusa da se vrate u normalu tek 1. januara 2021. godine, sudeći prema predsednicima Ruskog saveza turističke industrije (PCT) i Ruske hotelske asocijacije (RGA), prenosi "Raša tudej".

U pismu koje su Andrej Ignatijev (PCT) i Genadij Lamšin (RGA) poslali ministru ekonomskog razvoja Maksimu Rešetnikovu i šefu Ruske Federalne turističke agencije Zarini Doguzovoj, sugerisano je da bi turizam u zemlji trebalo da bude dozvoljen od 1. juna 2020. „barem između regiona sa niskim nivoom slučajeva korona virusa".

Autori pisma predložili su da se međunarodni turizam obnovi od 1. jula, ali da se prihvataju samo turisti iz zemalja sa manje slučajeva korona virusa.

Rusija bi vremenom počela da prihvata turiste iz sve više i više zemalja, s tim da bi putovanja tek 1. januara 2021. dostigla nivo pre korona virusa.

Ruska turistička industrija snažno je pogođena od početka epidemije.

Vlada je od 27. marta suspendovala gotovo sav međunarodni avio-prevoz, što bi moglo biti pogubno za turistički sektor.

U aprilu je Rostourism objasnio da će finansijski gubici zbog Kovid-19 biti najmanje 300 milijardi rubalja (4 milijarde USD) kvartalno.

Doguzova je 7. maja ukazala da je turizam jedan od glavnih ekonomskih pokretača Rusije, naglasivši kako postupni izlazak iz karantinskih mera neće pomoći samo industriji koju ona predstavlja, već i mnogim drugim sektorima.

- Oko 60 miliona ljudi svake godine putuje po zemlji, ostavljajući nekoliko milijardi rubalja u regionalnim ekonomijama i stvarajući oko 2,5 miliona radnih mesta - rekla je ona.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    Pametno da puste pa onda da krene opet pa nista nisu uradili i onda jos veci gubici i zivoti i ekonomija ovako bolje!!!

  • N

    Pa pametno dok se sve to lepo ne smiri da su pametne sve zemlje tako da urade ko Rusi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima