• 1

Članak koji je je posvađao Moskvu i London: FT tvrdi da Rusija lažira broj umrlih od korona virusa

Ruska ambasada ističe da navodi iz članka ne odražavaju događaje u Rusiji i ne odražava napore vlade i svih ostalih organa u borbi protiv korona virusa

  • 1
korona virus, koronavirus, Rusija, bolnica, lekari

Foto: Tanjug/AP

Ruska ambasada u Londonu pozvala je list Fajnenšl tajms da opovrgne tvrdnje iz svog članka u kojem se navodi da je broj preminulih od korona virusa u Rusiji navodno mnogo veći od zvanične statistike, rekao je danas ambasador Andrej Kelin.

- Poslali smo poruku glavnom uredniku Fajnenšl tajmsa Rouli Kalaf, a zatim sam sa njom lično razgovarali i rekao joj da članak koji su objavili mora da bude demantovan jer ne odgovara istini - rekao je ambasador za TASS.

Dodao je da navodi iz članka ne odražavaju događaje u Rusiji i ono što je po njemu najvažnije, ne odražava napore vlade i svih ostalih organa u borbi protiv korona virusa.

“Ne krijemo broj mrtvih od korona virusa u Moskvi”: Gradske vlasti tvrde da su cifre tačne

O verodostojnosti podataka o stopi smrtnosti od korona virusa u Moskvi, oglasila se i gradonačelnica Anastasija Rakova, koja je istakla da se sve informacije proveravaju i da su tačne.

- Moskva se pridržava politike pune otvorenosti, što se tiče svih podataka o korona virusu, objavljujemo sve statističke podatke i analitičke podatke koji se odnose na korona virus - naglasila je zamenica gradonačelnika, preneo je TASS.

- Otkad je Moskva prijavila svog prvog pacijenta, svakodnevno beležimo ukupan broj svih ljudi zaraženih od COVID-19, sve smrtne slučajeve, kao i sve izlečene - navela je ona i dodala da želi da istakne da je Moskva možda jedina objavila podatke o broju smrtnih slucajeva u aprilu na portalu, tako da svi mogu da koriste te podatke.

Rakova je naglasila je da su podaci o smrti od korona virusa tačni i da je svaki slučaj bio podvrgnut detaljnom posthumnom pregledu.

Do danas u Rusiji je potvrđeno 252.245 slučajeva korona virusa, 53.530 pacijenata sa izlečilo, a 2.305 je preminulo.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Predsednik Rusije obučen kao kosmonaut u sobi s obolelima od korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima