≫ 

Za paljenje zastave EU ili neke države kazne u Nemačkoj i do tri godine zatvora

Desničarsta Alternativa za Nemačku (AfD) osudila je novi zakon kao "preterano mešanje u slobodu govora i umetničko izražavanje"

  • 0
EU zastava evropska unija evropske unije Foto: Pixabay

Nemačka je uvela kaznu za sve koji u javnosti zapale zastavu EU ili neke druge države. Ovo će se smatrati zločinom iz mržnje i počinioce čeka do tri godine zatvora.

Bundestag je u četvrtak izglasao da su strane zastave jednake kao i nemačka, prenosi BBC.

Potez je usledio zbog pritužbi socijaldemokrata (SPD) na paljenje izraelske zastave u Berlinu 2017. godine tokom protesta.

Ministarka pravde Kristin Lambreht je navela da paljenje zastava javno nema nikakve veze sa mirnim prozestima. Ona je dodala da je to pobudilo "mržnju, gnev i agresiju", kao i da ne naudilo osećanjima mnogih ljudi.

Novi zakon ne odnosi se samo na paljenje, već i na cepanje zastave. Javno prikazovanje nacističke stavistike i drugih nacističkih simbola već je zabranjeno u Nemačkoj.

Desničarsta Alternativa za Nemačku (AfD) osudila je novi zakon kao "preterano mešanje u slobodu govora i umetničko izražavanje".

Video: Možda se vidimo kasnije: Italijanski političar skinuo zastavu EU iz svog kabineta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA