Tramp priznao da već nedelju i po dana pije lek za malariju kako bi sprečio da se zarazi koronom

Tramp je ranije promovisao upotrebu hidroksihlorokina kao mogućeg način lečenja korona virusa, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika

  • 7
Tramp korona virus Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da više od nedelju dana koristi hidroksihlorokin, lek za malariju, kako bi sprečio da se zarazi korona virusom.

- Koristim ga poslednjih nedelju i po dana. Jednu pilulu svaki dan - rekao je Tramp novinarima, a prenosi Rojters.

Tramp je ranije promovisao upotrebu hidroksihlorokina kao mogućeg način lečenja korona virusa, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.

Nijedna studija do sada nije dokazala da hidroksihlorokin ima pozitivan efekat na zaražene pacijente, a američka Agencija za hranu i lekove upozorila je da se taj lek ne daje obolelima od korona virusa izvan bolnica i kliničkih ispitivanja.

Video: To pitajte Kinu: Tramp pobesneo na novinarku zbog pitanja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    19. maj 2020 | 07:09

    Kralj 💪💪💪

  • @ Kiki

    19. maj 2020 | 08:03

    On izražava svoje mišljenje. A to što ga neki ismevaju, to je već njihov problem. Neka vide gde su oni, a gde on. Šta su ameri a šta oni.

  • Myk

    19. maj 2020 | 02:22

    Trampu se ne moze verovati nikad. Tako da ga ne treba ni slusati sta prica. Jednostavno, on je patoloski lazov. To sto je rekao da uzima taj lek, to nista ne znaci. Mozda ga uopste ne uzima, a mozda ga uzima. Tako da je njega slusati, jedno totalno gubljenje vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA