≫ 

El Čapov ubica likvidiran zajedno sa sestrom i zetom: Tela pronađena u BMW-u

Pre samo 10 dana prekršio je uslovnu i pobegao iz kuće u SAD

  • 2
José Rodrigo 'Chino Ántrax' Arechiga Gamboa Foto: Sinaloa State Attoney Generals Office

Osnivač odreda za ubistva, povezan sa El Čapovim Sinaloa kartelom, ubijen je u Meksiku, samo 10 dana nakon što je prekršio uslovnu i pobegao iz kuće u Južnoj Kaliforniji.

Vlasti su pronašle tela Hose Rodriga "Čino Antraks" Arečiga Gamboe (40), njegove sestre Ade Himene Arečiga Gamboe i zeta Huan Garsije Espinoze na putu ka gradu Arojo Seko, prenosi Dejli mejl.

Fotografije koje su procurile na meksičkim mediji potvrđuju da je begunac mrtav.

Na fotografijama sa mesta zločina vidi se telo kako leži na zemlji, i telo muškarca u bmw x-5, registrovanom na ime Ada Himena.

Lokalni mediji prenose da je njeno telo pronađeno takođe u kolima.

José Rodrigo 'Chino Ántrax' Arechiga Gamboa Ubijen samo 10 dana nakon što je prekršio uslovnu Foto: Sinaloa State Attoney Generals Office

Meksički mediji prenosi da su tri žrtve kidnapovane iz kuće Ada Himene u Sinaloi tokom pucnjave u petak, pre nego što su ubijeni.

Vlasti u San Dijegu pokrenule su potragu za Činom Antraksom nakon što je nestao iz svoje kuće 6. maja, kada su nadležni išli da ga provere u okviru njegovog ranijeg puštanja iz zatvora 3. marta.

On je navodno ostavio mobilni telefon u kući, uklonio nanogicu i prikačio je na lutku na baterije koja se kretala od kuhinje do spavaće sobe.

Nakon toga je prešao meksičko-američku granicu i stigao do Tihuane, gde ga je sačekao zet. Čino Antraks, koji se hvalio svojim bogatstvom na Instagramu, uhvaćen je u Amsterdamu 2013. godine i predat SAD 2014. kako bi se suočio sa optužbama za trgovinu drogom kao član Sinaloa kartela.

José Rodrigo 'Chino Ántrax' Arechiga Gamboa I njegova sestra je ubijena Foto: Sinaloa State Attoney Generals Office

U martu 2015. priznao je da je krijumčario kokain i marihuanu iz Meksika za SAD, i da je bio glavni organizator kriminalne aktivnosti kartela.

Na kraju je osuđen na sedam godine i tri meseca zatvora, a većinu kazne je već odslužio.

Takođe je osnovao "Los Antraks", bandu ubica povezanu sa niz ubistava i napada navodno izvedenih u ime kartela Sinaloa, uključujući ubistva tri muškarca koja su obešena na mostu 2011. godine, a koja su smatrana osvetom nakon što je jedan njihov vođa ubijen.

Video: Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA