Nova bizarna teorija zavere: Korona virus je prevara, a dokaz za to je novčanica od 10 dolara

Teoretičari zavere tvrde da je sve ovo maslo tajnog udruženja milijardera

  • 3
Korona novcanica Foto: Facebook

Korona virus odneo je do sada više od 320.000 života širom planete, ali jedna grupa Australijanaca smatra da je to zapravo prevara, tvrdeći da se dokaz da je reč o zaveri nalazi na novčanici od 10 dolara.

Naime, ovi teoretičari zavere smatraju da je pandemija korona virusa orkestrirana kako bi se vakcinisali građani. Oni tvrde da tajno društvo milijardera pokušava da uspostavi dominaciju nad planetom, a to planiraju da ostvare tako što će kontrolisati ljude vakcinom.

Pokret, takođe, podržava ideju da su antene za 5G opasne po zdravlje ljudi i da na neki način utiču na širenje korona virusa. A sada, pojavio se i dodatak svetskoj zaveri, a da se to sve vidi na novčanici od 10 australijskih dolara.

Naime, neki od teoretičara smatraju da se na žigu novčanice u desnom uglu nalazi slika COVID-19 kada se gleda pod mikroskopom, prenosi "News.co.au".

- Kada okrenete novčanicu dobijate efekat boja i tada je vidljiv simbol. On se vidi na svim novčanicima... u ovom slučaju, dizajn simbola je način na koji je dizajner interpterirao vrstu akacija "Acacia victoriae" koje su na novčanicama - kažu Banci rezervi u Australiji.

Keti Atvel sa Univerziteta Zapadna Australija rekla je da trenutna klima konfuzije i nesigurnosti postala podno tlo za teorije zavere.

- Društvo je nesigurno i u strahu, te im je kognitivni proces skroz narušen. Vlade svetskih država, posebno Sjedinjenih Američkih Država, nisu uspele da obuzdaju koronavirus, što ima potencijal da uplaši građane - ističe Atvel.

- To je nestabilan koktel, granica između onoga što je je**no ludo i onoga što nas osnovano brine počinje da nas lomi - dodala je ona.

SZO se oglasila povodom tvrdnji da 5G mreža doprinosi širenju korona virusa

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objasnila je početkom meseca na stranici Myth Busters, posvećenoj razotkrivanju mitova o korona virusu, koje su sve infromacije o tome kako se prenosi i leči taj virus netačne i upozorila da pojedine metode koje se u javnosti preporučuju od kada je počela pandemija opasne.

Ova institucija negira tvrdnju da virusi mogu da se šire radio talasima ili mobilnim mrežama i podseća da se Covid-19 širi u mnogim zemljama koje nemaju 5G tehnologiju.

"Teoretičari zavere" zapalili stubove 5G mreže da "zaustave" koronu

Teorija zavere po kojoj u širenju novog koronavirusa ulogu imaju i repetitori 5G telekomunikacione mreže je lažna je vest i potpuno je besmislena, rekli su britanski zvaničnici.

U nekoliko gradova u Velikoj Britaniji zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inženjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti virusa korona sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA