≫ 

Juče je sedam škola zatvoreno u Francuskoj zbog korona virusa, a danas već 70

Kako su naveli, u tim ustanovama nisu bili zabeleženi inficirani koronavirusom od kada su škole ponovo otvorene

  • 0
korona virus, koronavirus, škola, Južna Koreja Foto: Tanjug/AP

Najmanje 70 škola u Francuskoj zatvoreno je zbog povećanog broja novih slučajeva za koje se sumnja da su zaraženi korona virusom, saopštilo je Ministarstvo prosvete te zemlje.

Kako su naveli, u tim ustanovama nisu bili zabeleženi inficirani koronavirusom od kada su škole ponovo otvorene.

- Ukoliko, na primer, uzmete Sans, 25 od 70 škola o kojima je reč su u istom gradu a tamo je registrovan prvobitno jedan slučaj COVID-19 - rečeno je u ministarstvu, a prenosi CNN.

Ministar prosvete Žan Mišel Blanke istakao je da je prošle nedelje otvoreno oko 40.000 škola. Od 1,4 miliona đaka koji su se vratili učionice, 186.000 njih su u tzv. “zelenim zonama”, odnosno mestima gde je vlast ukinula stanje epidemije i gde ne važe restrikcije kretanja građana.

Prema poslednjim podacima, 179.927 osoba zaraženo je korona virusom, dok je 28.229 preminulo.

Da podsetimo, u Francuskoj je zatvoreno sedam škola u Rubeu, gradu na severoistoku Francuske, zatvoreno je juče zbog predostrožnosti nakon što je jedno dete testirano pozitivno na korona virus.

Zatvorene škole će održavati nastavu na daljinu, a zvaničnici su saopštili da će porodice onih koji su bili u kontaktu sa zaraženim detetom biti obaveštene.

Škole u Francuskoj počele su da se otvaraju prošle nedelje usled popuštanja mera uvedenih u cilju borbe protiv korona virusa.

Međutim, mnogi su bili zabrinuti zbog ovog poteza, a jedno istraživanje je pokazalo da 69 odsto ispitanika smatra da vlasti neće biti u stanju da garantuju bezbednost učenika i nastavnika.

Video: Ovaj Francuz je dobio koronu 11 dana pre nego što su Kinezi objavili epidemiju

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA