≫ 

Francuska revidirala broj mrtvih: Od korona virusa u staračkim domovima umrlo manje ljudi

I sa revidiranim brojem preminulih od korona virusa, Francuska je i dalje četvrta po broju smrtnih slučajeva posle SAD, Velike Britanije i Italije

  • 0
Evropski parlament, Strazbur, Francuska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Francuska je revidirala ukupan broj smrtnih slučajeva od korona virusa za 217 ili 0,8 procenata na 28.022, objavilo je danas francusko Ministarstvo zdravlja na svojoj veb stranici.

Broj smrtnih slučajeva u bolnicama je porastao za 125 ili 0,7 odsto na ukupno 17.714, ali je broj preminulih u domovima za stare smanjen za 342 ili 3,2 procenata na 10.308, na osnovu podataka regionalnih zdravstvenih centara, izjavio je zvaničnik iz Ministarstva zdravlja, preneo je Rojters.

I sa revidiranim brojem preminulih od korona virusa, Francuska je i dalje četvrta po broju smrtnih slučajeva posle SAD, Velike Britanije i Italije.

Broj novozaraženih od korona virusa porastao je za 524 na ukupno 143.427, što je porast od 0, 4 procenata, odnosno nešto malo više od proseka od 0.3 odsto koji je zabeležen od 11. maja kada su ukinute striktne restriktivne mere u zemlji.

Po broju zaraženih korona virusom Francuska je sedma posle SAD, Rusije, Španije, Brazila, Velike Britanije i Italije.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA