≫ 

Koliko je umrlih od korona virusa u Meksiko Sitiju: Možda za 3.000 više od zvaničnog broja

Savezna vlada priznala je samo 1.332 potvrđene smrti u Meksiko Sitiju od kada je počela pandemija, što je manje od trećine broja otkrivenog u istrazi

  • 0
Meksiko korona virus Foto: Tanjug/AP

Prema registru potvrda o smrti u Meksiko Sitiju, u 4.777 slučajeva su lekari pominjali kovid-19 kao mogući ili verovatni uzrok smrti, što je tri puta više od službenog broja smrtnih slučajeva u tom gradu.

Savezna vlada priznala je samo 1.332 potvrđene smrti u Meksiko Sitiju od kada je počela pandemija, što je manje od trećine broja otkrivenog u istrazi, prenosi AP.

Antikorupcijska grupa "Meksikanci protiv korupcije" navela je u izveštaju da je dobila pristup bazi podataka umrlih, izdatih u glavnom gradu Meksika između 18. marta i 12. maja.

Podaci koje je grupa obelodanila obuhvatali su pojmove poput "sumnjive", "verovatne" ili "moguće" uloge korona virusa u smrtnim ishodima.

U 3.209 sertifikata se navodi korona kao faktor za koji se sumnja da doprinosi, zajedno sa drugim uzrocima smrti, poput upale pluća, respiratorne insuficijencije, septičkog šoka ili zatajenja više organa.

U samo 323 slučaja potvrđen je korona virus kao uzrok smrti, a 1.045 drugih potvrda o smrti pominje se kovid-19, ali se ne navode da li se sumnja ili je potvrđen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA