• 0

Koliko je umrlih od korona virusa u Meksiko Sitiju: Možda za 3.000 više od zvaničnog broja

Savezna vlada priznala je samo 1.332 potvrđene smrti u Meksiko Sitiju od kada je počela pandemija, što je manje od trećine broja otkrivenog u istrazi

  • 0
Meksiko korona virus

Foto: Tanjug/AP

Prema registru potvrda o smrti u Meksiko Sitiju, u 4.777 slučajeva su lekari pominjali kovid-19 kao mogući ili verovatni uzrok smrti, što je tri puta više od službenog broja smrtnih slučajeva u tom gradu.

Savezna vlada priznala je samo 1.332 potvrđene smrti u Meksiko Sitiju od kada je počela pandemija, što je manje od trećine broja otkrivenog u istrazi, prenosi AP.

Antikorupcijska grupa "Meksikanci protiv korupcije" navela je u izveštaju da je dobila pristup bazi podataka umrlih, izdatih u glavnom gradu Meksika između 18. marta i 12. maja.

Podaci koje je grupa obelodanila obuhvatali su pojmove poput "sumnjive", "verovatne" ili "moguće" uloge korona virusa u smrtnim ishodima.

U 3.209 sertifikata se navodi korona kao faktor za koji se sumnja da doprinosi, zajedno sa drugim uzrocima smrti, poput upale pluća, respiratorne insuficijencije, septičkog šoka ili zatajenja više organa.

U samo 323 slučaja potvrđen je korona virus kao uzrok smrti, a 1.045 drugih potvrda o smrti pominje se kovid-19, ali se ne navode da li se sumnja ili je potvrđen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima