≫ 

Pacijenti oduševljeni: Ruska medicinska sestra pazi na pacijente u bikiniju, mnogo joj je toplo

Priča je ubrzo postala jedna od najpopularnijih u Rusiji, a ovaj slučaj je stigao i do lokalnih vlasti

  • 6
Doktori, medicinsko osoblje, zaštitna odela, maske, rukavice, koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Medicinska sestra u bolnici smeštenoj u ruskom gradu Tula postala je hit na društvenim mrežama, pošto je došla na posao noseći samo bikini, a preko njega providno zaštitno odelo, rukavice i naočare kako bi se zaštitila od korona virusa.

Prema pisanju portala “Tulskie Novosti”, fotografija je napravljena u regionalnoj bolnici za infektivne bolesti na kojoj se vidi sestra kako donosi lekove pacijentima.

Pacijentima nije smetalo što je medicinska radnica bila oskudno obučena, ali nisu odoleli da bace koji pogled na sestru u bikiniju, rekao je za “Tulskie” izvor koji je podelio sliku.

Kako se navodi, ona nije ni primetila da se zaštitna odeća toliko providi. Isti izvor rekao je da je mlada žena odlučila da se “lagodnije” obuče iz razloga što joj je bila vrućina od zaštite opreme koju je nosila čitav dan.

Priča je ubrzo postala jedna od najpopularnijih u Rusiji, a ovaj slučaj je stigao i do lokalnih vlasti. Regionalno ministarstvo zdravlja zvanično je kritikovalo medicinsku sestru, istakavši da je prekršila pravila, javlja "Raša tudej".

Iako zvaničnici ali i neki korisnici društvenih mreža nisu odobrili ovakav postupak medicinske sestre, većina ju je pohvalila, ali i podržala.

- Bravo za nju! Rizikuje sopstveni život i niko da joj kaže “hvala” za to. A kada treba neko da se kritikuje, odmah ste tu - kaže jedan od komentara.

Neki komentator istakao je da je ona time što nije navukla ostatak opreme želela da joj bude udobno kako bi mogla da brine o pacijentima, a ne da se pokazuje.

- Niko nije uzeo u obzir to da je ovo uradila zato što joj je toplo. Devojka je dobro postupila tako što je pokazala da je nemoguće raditi u onakvim uslovima - stoji u komentaru.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je 308.705 osoba zaraženo korona virusom, dok je 2.972 ljudi preminulo.

Nema više Jelene, Natalije... Šta se krije iza samoubistava ruskih lekara i ko ih zataškava?

Korona virus i dalje privlači pažnju svetske javnosti. Poslednjih dana poseban fokus je usmeren ka Rusiji, ne toliko zbog sve većeg broja inficiranih smrtnosnom bolesti, već zbog incidenata u kojima su učestvovali ruski lekari.

Naime, u periodu od osam dana (24. aprila - 2. maja) troje medicinskih radnika skočilo je sa prozora u smrt. Dvoje je preminulo, dok se treći lekar bori za životom sa lomom lobanje posle pada sa drugog sprata.

Ovi slučajevi privukli su veliku pažnju jer su svi ti radnici otvoreno kritikovali odgovor države na epidemiju korona virusa. Neki svetski mediji su čak išli toliko daleko da su pretpostavljali da su lekare pratile ubice koje rade za vlast.

Video: Medicinska sestra se skinula i dala domaći zadatak svima redom

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    20. maj 2020 | 13:33

    Konačno nešto lepo iz rusije. Inače generalno ruskinje su po meni najlepše žene.

  • 011

    20. maj 2020 | 13:31

    pa ja mislim da to nikome ne smeta ako nju pase tako samo neka rade.

  • Sreta

    20. maj 2020 | 15:04

    Samo Ruskinja Srbina spasava. Drzava da otvara agencije, da ih dovodi da ih zenimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA