• 0

Srbin i Hrvat ubili policajca: Njegova udovica ih je proklela u pismu koje je rasplakalo Italiju

Paskule je stradao u Napulju u pokušaju da spreči Srbina i Hrvata da opljačkaju banku

  • 0

Italijanski policajac Paskule Apićela, tragično je stradao 27. aprila, kada su ga dvojica pljačkaša, Srbin i Hrvat, bežeći iz banke koju su prethodno pokušali da opljačkaju u Napulju, ubili.

Njih dvojica su u jednoj ulici u Napulju, pri brzini od oko 160 kilometara na čas, vozeći pritom bez upaljenih svetala, naglo skrenuli u suprotnu traku i zakucali se u službeni automobil. Od zadobijenih povreda Paskule Apićela izdahnuo je na licu mesta, ostavljajući iza sebe suprugu i dvoje dece, sina od pet godina i ćerku staru svega četiri meseca.

Njegova supruga Đulijana teško se bori sa tragedijom, i ne može da veruje da njenog dragog više nema.

- Volela sam našu svakodnevicu, večeru u 8. Kada bismo negde išli, tražio si da ti izaberem odeću, a ja bih sve pripremila i složila na tvoj krevet. Čarape, donji veš, košulju, pantalone... Radila sam s ljubavlju. Večeras sam morala da izaberem nešto što nisam verovala da ću morati, makar ne sa 32 godine. Izabrala sam urnu za tvoj pepeo. Jednu sa drvetom života na njoj, jer ti si to i bio: moj život. A sada je sve gotovo - piše u jednoj od niza objava na društvenim mrežama.

U razgovoru za italijanski list La Republika, nesrećna žena je rekla da u njenom rečniku ne postoji reč "oprost" za one koji su njenog supruga ubili.

- Reč "oprost" trenutno ne postoji u mom rečniku. Oni su mi oduzeli sve. Mog partnera, muža, ljubav mogu života, oca moje dece. Ugasili su sunce naših života. Nadam se da će doživotno ostati u zatvoru... Da se neće vratiti svojim kućama, kao što se i moj muž nikada nije vratio - rekla je njegova supruga Đulijana.

Profile njenih društvenih mreža preplavile su različite objave posvećene pokojnom suprugu. Pesme, fotografije, kratka pisma... U jednom od njih, na datum njihove godišnjice, Đulijana se prisetila njihovog najsrećnijeg dana.

- Pre četiri godine na ovaj dan, moja kuća je bila sreća. Nosila sam venčanicu, a naš sin je bio spreman, sa kravatom, da nas isprati na dan koji smo zaslužili mukotrpnim radom i žrtvom. Sećam se svoje žurbe, da dotrčim do tebe... Provela sam dane zamišljajući trenutak kada ću te videti pred oltarom, kako me čekaš u uniformi o kojoj si toliko sanjao... - napisala je udovica.

Brojni prijatelji i članovi porodice ubijenog policajca na društvenim mrežama apeluju na nadležne da počinioci, inače ranije osuđivani zbog krađa, ovog puta budu procesuirani tako da više ne mogu da ponove ovo krivično delo. Saslušanje vinovnika očekuje se da bude održano danas, a postoji realna mogućnost da će zatražiti zamenu pritvora za kućni.

Video: Snimci sa lica mesta: S puškom čekao vozača u ovom parku, ubio ga, pa krenuo na suprugu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima